szerző:
hvg.hu

Csak fel kell mutatni hozzá a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású forgalmi engedélyt.

Péntekkel csökkentették a szmogriadó fokozatát, a több káros anyagot kibocsátó gépjárművek újra korlátozás nélkül járhatnak a fővárosban.

A BKK ugyanakkor Facebook-oldalán azt írta, továbbra is javasolt a közösségi közlekedés használata, és a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású forgalmi engedély felmutatásával pénteken még ingyen utazhatnak az autósok a BKK járatain Budapest közigazgatási határán belül.

Ez a péntek reggeli fővárosi szmogtérkép:

©

És ez volt a szerda hajnali állapot. Mint látszik, az Időkép adatai alapján a péntek reggeli állapot nem mondható sokkal jobbnak a szerdainál. Figyelembe kell venni azonban, hogy a szerdai térkép kora hajnalban készült, amikor a forgalom még igen gyér, a pénteki azonban már csúcsidőben vett adatokat rögzít.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!