szerző:
hvg.hu

„Szörnyű ezt kimondani, de tudomásul kell venni, hogy az élet megy tovább” – mondta M. Richárd, akit tanúként hallgattak meg.

Hétfő délután történt az a szörnyű baleset, amelynek egyik szereplője volt a nyilatkozó férfi. Budapesten a Dózsa György úton, vadonatúj Mercedes C kabriójval a férfi egy Citroënnek ütközött, amely a közeli buszmegállóban elsodorta a 23 éves M. Dávidot, aki a helyszínen életété vesztette. Később az elsodort Citroën utasa, a 37 éves K. Péter is belehalt sérüléseibe.

M. Richárd, aki a Blikknek nyilatkozott elmonda, hogy hiába vetik meg sokan, de venni fog egy autót, és amint az egészség engedi, vezetni is fog. Hozzátette azt is, hogy „anyagilag segíteni szeretném az áldozatok családját, még akkor is, ha szerintem nem én okoztam a balesetet. Felkeresni nem fogom őket, mert azt nem tartanám ízlésesnek” – állítja a férfi.

©

A Mercedest vezető M. Richárd a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt, évekig börtönben is ült. Állítása szerint ő szabályosan közlekedett a luxusautójával, és a másik sofőr volt, aki nem tartotta be a szabályokat. A közlekedési szakértő véleménye perdöntő lesz annak megállapításában, hogy melyik autó milyen sebességgel közlekedett, illetve: ki nem tartotta be a KRESZ szabályait.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, kövesse a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.