szerző:
hvg.hu

Egy kapcsolóval próbálják megregulázni a hibás ajtókat.

Nem ismerik el a 3-as metró szerelvényeit felújító orosz cég munkatársai, hogy hibásak lennének abban az esetben, amely miatt a múlt héten végül egy időre kivonták a forgalomból a járműveket. Múlt hétfőn a Kálvin téren az egyik szerelvénynek mindkét oldalon kinyíltak az ajtajai.

Az Index úgy értesült, hogy a BKV mérnökei mostanra megoldották a helyzetet: egy kétállású kapcsolót építettek be a metrókba, amely csak az egyik vagy csak a másik oldalon engedi kinyílni az ajtókat.

E megoldást tesztelték a napokban, ezért láthattak a metrózók olyan felújított szerelvényeket, amelyek a peronnal átellenes oldalon nyitották ki az ajtajaikat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!