szerző:
hvg.hu

Egy kapcsolóval próbálják megregulázni a hibás ajtókat.

Nem ismerik el a 3-as metró szerelvényeit felújító orosz cég munkatársai, hogy hibásak lennének abban az esetben, amely miatt a múlt héten végül egy időre kivonták a forgalomból a járműveket. Múlt hétfőn a Kálvin téren az egyik szerelvénynek mindkét oldalon kinyíltak az ajtajai.

Az Index úgy értesült, hogy a BKV mérnökei mostanra megoldották a helyzetet: egy kétállású kapcsolót építettek be a metrókba, amely csak az egyik vagy csak a másik oldalon engedi kinyílni az ajtókat.

E megoldást tesztelték a napokban, ezért láthattak a metrózók olyan felújított szerelvényeket, amelyek a peronnal átellenes oldalon nyitották ki az ajtajaikat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!