szerző:
hvg.hu

Ezúttal a hajdúböszörményi rendőrök ellenőrizték az autóvezetőket az egyre népszerűbb módszerrel.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai múlt pénteken vetették be újra a finn módszert a városban.

A módszer lényege, hogy egyszerre több rendőr bevonásával és nagyon rövid idő alatt történik meg a sofőrök ellenőrzése, mert a vezetőknek csak a szondát kell megfújniuk, csak azt ellenőrzik, hogy ittak-e.

A rendőrök most 260 járművezetőt ellenőriztek így, akik közül egy sofőrnél mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az ellenőrzés során két másik vezető ellen feljelentést tettek más jogsértés miatt, hat esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 27 esetben pedig figyelmeztetéssel fejezték be az intézkedést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!