szerző:
hvg.hu

Már hét felújított metrószerelvény szállíthat utasokat.

Egy újabb Oroszországból visszatért, felújított metró kapta meg az üzembe helyezési engedélyt a közlekedési hatóságtól, így a 3-as vonalon immár hét fekete-fehér szerelvény jár – közölte honlapján a BKV Zrt.

A cég megjegyezte: felelős üzemeltetőként a továbbiakban is az utasforgalomra alkalmas, biztonságosan üzemeltethető járműveket ad forgalomba. 

Ezt talán azért hangsúlyozza a BKV, mert a felújított kocsik közlekedése eddig nem volt egy fáklyás menet: lerobbantak, ajtónyitási és –zárási hibákat produkáltak.

Legutóbb egy, a hivatalos közleményben kockának nevezett (az arról készült képek tanúsága szerint azonban egy téglatest) fadarab okozott galibát, amelyet egy szerelvény egyik ajtajának sínjéből horgásztak ki, és amely visszajelentési hibát okozott, ezért a metrót egy időre kivonták a forgalomból.

Az eset után Tarlós István főpolgármester szabotázst kiáltott, de kiderült, hogy a fadarab akár a jármű padlólemezéből is származhatott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!