szerző:
hvg.hu

Már hét felújított metrószerelvény szállíthat utasokat.

Egy újabb Oroszországból visszatért, felújított metró kapta meg az üzembe helyezési engedélyt a közlekedési hatóságtól, így a 3-as vonalon immár hét fekete-fehér szerelvény jár – közölte honlapján a BKV Zrt.

A cég megjegyezte: felelős üzemeltetőként a továbbiakban is az utasforgalomra alkalmas, biztonságosan üzemeltethető járműveket ad forgalomba. 

Ezt talán azért hangsúlyozza a BKV, mert a felújított kocsik közlekedése eddig nem volt egy fáklyás menet: lerobbantak, ajtónyitási és –zárási hibákat produkáltak.

Legutóbb egy, a hivatalos közleményben kockának nevezett (az arról készült képek tanúsága szerint azonban egy téglatest) fadarab okozott galibát, amelyet egy szerelvény egyik ajtajának sínjéből horgásztak ki, és amely visszajelentési hibát okozott, ezért a metrót egy időre kivonták a forgalomból.

Az eset után Tarlós István főpolgármester szabotázst kiáltott, de kiderült, hogy a fadarab akár a jármű padlólemezéből is származhatott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!