szerző:
hvg.hu

Jó néhány, a Balatonról kerékpárral elutazni szándékozót lepett meg az, hogy a MÁV-nál már beköszöntött a tél, pontosabban életbe lépett a téli menetrend. A hétvégén feszült hangulatú párbeszédek zajlottak le bringás utasok és kalauzok között a tó partjának megállóiban.

A balatonakarattyai vasútállomáson végbement szócsatáról a Pénzcentrum egyik olvasója számolt be a lapnak. Sok biciklis csak a peronon szembesült azzal, hogy a téli menetrend szerint közlekedő szerelvényekhez nem csatolnak kerékpárszállító kocsit, a hagyományos vagonokra pedig – hely függvényében – csak kettő-négy bringát lehet feltenni.

Az Akarattyán várakozók végül csak több vonattal tudtak hazajutni, annak ellenére is, hogy a vita után a kalauz végül beengedett közülük sokat a vagonok belsejébe, a kerékpárjaikkal együtt.

A MÁV honlapján egyértelműen ott szerepel, hogy a nyári menetrend augusztus 27-ig tart – ez nem új, tavaly 28-áig tartott. Az persze kérdés, miért kell már akkor lekapcsolni a bringaszállító kocsikat a vonatokról, amikor az időjárás még tökéletesen alkalmas például a Balaton körbetekerésére. Főleg, hogy az utóbbi években egyre több kezdeményezés indult, amely a bicikliseket vonzza a tó környékére, és nem csak a három nyári hónapra összpontosítva.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Autó

Bringaúton a Balatonra és Bécsbe – két év múlva ez már nem álom

Jól halad három kiemelt figyelmet élvező elem, a Budapest–Balaton-kerékpárút és a Rajka–Budapest Duna-menti kerékpárút kialakítása, és a balatoni bringás kör felújítása is. Az építkezések már jövő év elején megkezdődhetnek, és ha minden jól megy, 2019-re birtokba is vehetik azokat a biciklizők – hangzott el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szervezett kerékpáros fejlesztéseket bemutató sajtótájékoztatón.