szerző:
hvg.hu

Összehangolják a HÉV-ek éjszakai közlekedését a metrókéval.

Ahogy korábban megírtuk, december 1-jétől péntek és szombat esténként a megszokottnál tovább jár majd a 2-es és a 4-es metró. A döntést a Budapesti Közlekedési Központ azzal indokolta, hogy a tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen e két napon nagy.

A MÁV-HÉV Zrt. a változás nyomán pénteken bejelentette, hogy ugyancsak december 1-jétől összehangolják a metrók új menetrendjét az utolsó HÉV-szerelvények indulási idejével. Ez azt jelenti, hogy péntekenként és szombatonként az eddiginél egy-egy vonattal több indul majd az 5-ös és a 8-as vonalakon, azaz a szentendrein és a gödöllőin.

A közlemény szerint a jövő héttől Szentendre állomásról 23:52-kor indul majd az utolsó HÉV, amelyhez az utolsó 2-es metró csatlakozik majd a Batthyány téren, míg onnan 0:51-kor robog ki az utolsó szerelvény, amelyet még el lehet csípni a metróval.

Gödöllőt 23:59-kor hagyja majd el az utolsó vonat, amelyről a 908-as éjszakai buszra lehet felszállni a belváros felé. Az Örs vezér teréről pedig 0:58-kor lehet utoljára Gödöllő felé indulni pénteken és szombaton.

A múlt héten Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója, a Közlekedési Múzeum megbízott főigazgatója írt arról, hogy itt lenne az ideje bevezetni az éjszakai metróüzemet, mivel a budapesti az egyik legkorábban záró metró egész Európában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gazdaság

4-es metró: mocsok és por mindenütt

Elhanyagoltak a három és fél éve átadott 4-es metróvonal megállói. A projekt 452 milliárd forintba került, ám ez nem volt elég arra, hogy megtervezzék a takarítási feladatokat is.