szerző:
hvg.hu

Három villámgyors embernek köszönheti az életét.

A lehető legrosszabb pillanatokat választotta egy nő, hogy – egyébként teljesen szabálytalanul – átkeljen a vasúti síneken Melbourne-ben. Másodperceken múlt az élete, ha a biztonságiak nem elég gyorsak, a vágányokon hal meg.

A vonatvezető meghúzta a vészféket, a szerelvény azonban csak több tíz méterrel később tudott megállni.

A nő, aki ittas volt vagy kábítószer hatása alatt állt, megúszta könnyebb sérülésekkel.  Később megbüntették, mert tiltott területen bóklászott.

Öt éve a melbourne-i metró tett közzé egy dalocskát, amelyben az óvatos közlekedés fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet.

(via news.com.au)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!