szerző:
MTI

Frontálisan ütközött egy kamion és egy személyszállító autó szerda reggel a svájci Gotthard-alagútban. A balesetben két ember életét vesztette, az alagutat lezárták – közölte a rendőrség.

Az ütközés következtében öt ember megsérült.

A baleset miatt a hatóságok lezárták a 16,9 kilométer hosszú alagutat a forgalom elől, aminek következtében az alagút mindkét bejárata előtt hatalmas torlódás alakult ki.

A rendőrség szerint a német rendszámú autó egyelőre ismeretlen okokból átlépte a felezővonalat, és a szembejövő kamionnak csapódott.

Az Alpokat átszelő Zürich–Milánó-útvonalon található Gotthard-alagút a közép-svájci Uri kantonban a világ egyik leghosszabb közúti alagútja. 

2001-ben tűz ütött ki a Gotthard-alagútban, miután egymásba rohant két kamion. A katasztrófában 11 ember meghalt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!