szerző:
MTI

Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása, de ezt megelőzően egy kisebb felújítást kell végrehajtani a BAH-csomópont felüljáróján – közölte a főpolgármester.

A Lánchidat és környékét két ütemben újítják fel: az elsőben a híd és a 2-es villamos alagútjának, valamint felszíni környezetének a megújítását végzik el. A másodikban a Váralagutat és a Clark Ádám teret újítják majd fel – mondta Tarlós István az M1-en, hozzátéve, hogy a teljes projekt több mint 20 milliárd forintba kerül, és három-három és fél év alatt végeznek vele.

A híd felújítása szeptember tájékán kezdődik majd, ennek az az oka, hogy előtte "muszáj egy ráncfelvarrást végezni" a BAH-csomópont felüljáróján. Forgalomszervezési okokból egyszerre a Lánchíd és a BAH-csomópont nem zárható le – magyarázta a főpolgármester.

A hajléktalanok ellátásáról is beszélt Tarlós. Azt mondta, ma Budapesten csak az a hajléktalan ember nem részesül ellátásban, aki elutasít minden segítséget. A fővárosban mintegy hatezer férőhely van a komfortosított, biztonságos hajléktalanszállókon, a kihasználtság pedig 88-90 százalékos, tehát még mindig van hely.

Kérdezték a főpolgármestert kérdezték a hódmezővásárhelyi polgármester-választásról is. Tarlós gratulált Márki-Zay Péternek az egyéni teljesítményéhez, majd azt mondta, hogy véleménye szerint mintha az ellenzék túllelkesedné a dolgot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!