szerző:
hvg.hu

Valószínűleg egy cirkuszi szállítmánnyal történt a baj, az öt elefánt közül egy elpusztult.

Öt elefántot szállított az a jármű, amellyel a baleset történt Murcia tartományban, Albacete és Pozo Cañada városok közelében húsvéthétfő reggelén. Az állatok közül egy elpusztult, kettő megsérült. A sofőrnek nem esett baja. A mentés idejére lezárták az autópályát. Az elefántok elszállításához különleges szállítóeszközöket kellett a helyszínre küldeni.

A helyi közlekedési társaság vezetője maga posztolt egy videót a mentőakcióról.

A spanyol rendőrség is részt vett a mentésben, amelyről képeket is közölt a Twitteren.

Pozo Cañada önkormányzata pedig arról posztolt felvételt, hogy a túlélő elefántok biztonságban vannak, az állatokról megfelelően gondoskodnak, amíg meg nem szervezik elszállításukat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!