hvg.hu Autó

Franciáké az Aston Martin

Az LVMH Moet Hennessy tulajdonosa, a Louis Vuitton bevásárolt a Ford által kiárusított Aston Martinba, megszerezve részvényeinek 15 százalékát.

hvg.hu Autó

Állandó életveszélyben van az ideges vezető

A mérges, ideges, stresszes sofőrök állandó veszélyt jelentenek mind maguk, mind a közlekedésben résztvevő társaikra nézve. Egy brit tanulmány szerint tízből nyolc sofőr hetente legalább egyszer dühöng valami miatt az autóban vezetés közben.

hvg.hu Autó

Francia az év koncepcióautója

A Citroën idén a C-Métisse sikerének köszönhetően került a párizsi nemzetközi autófesztivál gálaestjének reflektorfényébe, mivel a modell elnyerte az „Év legszebb tanulmányautója” címet a PSA-konszern másik nagyágyújával, a 908 RC-vel holtversenyben.

HavariaPress Autó

Összehasonlító autóreklám sokkolja a szlovák piaci szereplőket

Egy autó, amelytől a Skodának félnie kell! - ezzel a reklámszlogennel indította be reklámkampányát a Zsolna mellett megépült Kia autógyár. A merésznek és magabiztosnak tűnő szöveg a HavariaPress értesülése szerint megütközést váltott ki autóipari szakmai körökben.

automenedzser.hu Autó

Megújult a világ legnépszerűbb autója - vezettük

Első ránézésre továbbra is jellegtelen autó az új, tízedik generációs Corolla. A Camry kicsinyített mására hasonlít leginkább. Az immár csak szedán változatban gyártott Corolla a rövid próbaúton bizonyította, hogy jó autó.

hvg.hu Autó

Győzelemért hajt a Suzuki Swift

A Suzuki Sport versenycsapat az idén két kiemelkedően sikeres versenyzőt állít rajthoz a Junior World Rally Championship mezőnyében. Per-Gunnar Andersson és Urmo Aava neve mindenkinek ismerősen cseng, aki követi a technikai sportok világát. Mindkét versenyző a Suzuki Swift Super 1600-zal versenyez.

hvg.hu Autó

Egy francia újságíró meghalt az Opel GT tesztjén

A Nice Matin újságírója az Opel újjászületett legendáját, a GT-ét tesztelte San Diego környékén, amikor elveszítette uralmát a jármű felett és a 78-as útról lesodródott, majd harminc métert zuhanva a feje tetején állt meg.

hvg.hu Autó

Kategóriájában bajnok a Mercedes lakóbusza

Sikeres rajtot vett a Mercedes-Benz lakóbusza, az új Sprinter James Cook Westfalia. Pár hónapra rá, hogy bemutatkozott a düsseldorfi Caravan Salonon, fölényes győzelmet aratott A 2007. lakóautója választáson a 40 ezer eurónál drágább járművek mezőnyében.

hvg.hu Autó

Visszaforgatják a szennyvizet a BMW-gyárban

Mérföldkőnek számít a környezetvédelmi megoldások alkalmazásában a BMW steyri motorgyárának technológiájában alkalmazott új vízfelhasználási és szennyvízkezelési koncepció. Az eredmény: 2006 végén az üzemi szennyvíz csatornahálózati csatlakozását el is zárták, s a jövőben évente mintegy 30 millió liter vizet takarítanak meg.

automenedzser.hu Autó

Kia Carens teszt: családban marad

Kevés olyan családi autót ismerek, amely egyszerre kiszolgálja a család összes tagját. A Kia Carens jó utazóautó, ár/érték aránya kategóriájában a legjobb.

hvg.hu Autó

Egy Audi lehet a világ legdrágább autója

A Christie's aukciós ház történetének legdrágább autója kerül kalapács alá február 17-én a párizsi Rétromobile nemzetközi oldtimer vásáron: az egyik a két fennmaradt eredeti 1939-es Auto Union Type D versenyautó közül. A Christie's az autó értékét 8,8-12 millió euróra becsülte.

hvg.hu Autó

Sok esetben a gumik felelősek a balesetért

Lapos vagy defektes gumik a brit autóbalesetek azon harmadáért felelősek, amelyek műszaki okokra vezethetők vissza. A halálos balesetek 3 százaléka gumidefekt miatt következik be – derül ki a Norwich Union Risk Services (NURS) és a brit közlekedési minisztérium felméréséből.

MTI/hvg.hu Autó

Sportkocsival kezdik a kínaiak az MG-Roverek gyártását

Egy-két hónapon belül beindul a termelés az MG-Rover egykori üzemében, Longbridge-ben - közölte az új tulajdonos, a kínai Nanjing Automobile. Terveik szerint első lépésben a MG-TF sportautót fogják gyártani.

hvg.hu Autó

Százhatvannal fotózták le a vak gyorshajtót

Egy vak spanyol férfit gyorshajtáson kapták két éve, 160-nal hajtott egy főúton Barcelona közelében. A büntetés mellett a férfi a rokkantsági nyugdíját is kockáztatta. Perének a napokban lett vége.

A címlapról ajánljuk