MTI Itthon

Eső, zivatarok és 29 fok várható

A többször erősen megnövekvő felhőzet mellett nyugaton, északnyugaton kevesebb, másutt több napsütésre számíthatunk - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

HavariaPress Autó

Személyvonattal ütközött az IFA

Személyvonattal ütközött egy teherautó Őrbottyánban, az ütközés következtében a teherautó sofőrje megsérült.

MTI Autó

VIP-metró gazdagoknak

Ha külön vagonokat és mozgólépcsőket építenek számukra, a szentpétervári gazdagok végre hajlandók a nyomásnak engedve átszállni a terepjáróikból a metróra.

hvg.hu Autó

Nem biztonságosak a távirányítós kocsi- és garázsnyitók

Alig találunk olyan új autót, amit nem adóvevős kulccsal nyithatunk, csukhatunk. A kényelem azonban a biztonság rovására megy. A bochumi egyetem egyik kutatócsoportja felderítette az adóvevős rendszer gyenge pontjait. A kulcsok könnyen megfejthetők a barkácsáruházakban kapható technikákkal.

MTI Itthon

Baleset a fénysorompónál - négy súlyos sérült

Személyvonattal ütközött egy gépkocsi, amely fénysorompóval ellátott vasúti átjáróba hajtott a Borsod megyei Hernádszurdoknál. A balesetben négyen súlyosan megsérültek, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba.

MTI Autó

Luxusautót keresnek Nagykanizsa jobboldali polgármesterének

Sízsákot, televíziózásra is alkalmas fedélzeti képernyőt, fa vagy bőr kormányt és betéteket is tartalmaznia kell a legalább 220 lóerős, 10 millió forintos polgármesteri szolgálati autónak, amelynek közbeszerzési kiírásáról a napokban döntöttek Nagykanizsán.

MTI Autó

Rendőrt gázolt a motoros banda Borsodban

Egy rendőrjárőr sérült meg abban a balesetben, amely a Borsod megyei Mezőkövesd és Szentistván között történt szombaton délután - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

HavariaPress Autó

Bevált a nulla tolerancia - 152-vel kevesebben haltak meg

Százötvenkettővel kevesebben haltak meg az utakon 2008 első négy hónapjában. A zéró tolerancia és az áprilisig csak "próbaüzemben" működő objektív felelősség bevezetése tehát - egyelőre legalábbis úgy tűnik - nem bizonyult hatástalannak - olvasható a Népszabadságban.

MTI Autó

Bemutatták a Mars-autó prototípusát - fotó

A BBC híradása szerint bemutatták annak az európai Mars-autónak a futómű-prototípusát, amely várhatóan 2013-ban indul a vörös bolygóra, hogy az élet esetleges nyomait kutassa.

HavariaPress Autó

Feltámadt az Ikarus

A hétvégén mutatkozik be a nagyközönségnek az az "új Ikarus" busz, amit a bezárt Ikarus gyár dolgozói építettek.

MTI Autó

Összefog a rivális Bridgestone és a Toyo

A magas nyersanyagárak és az éleződő verseny stratégiai szövetségben készteti együttműködésre a Magyarországon is jelen levő japán Bridgestone és a rivális Toyo Tire & Rubber gumiabroncsgyártókat.

MTI Itthon

Hármas karambol a XX. kerületben - két súlyos sérült

Ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek, amikor összeütközött három gépjármű, egy mikrobusz és két személygépkocsi pénteken délután Budapesten, a XX. kerületben, a Klapka és a Török Flóris utca kereszteződésében.

MTI Tech

Vita kezdődött a bioüzemanyagról az Európai Parlamentben

Az Európai Unió nagyszabású energia- és klímacsomagja kapcsán újra a viták fókuszába kerültek a bioüzemanyagok, és az Európai Szocialista Párt parlamenti frakciója több napos vitában alakította ki álláspontját a megújuló energiaforrásokról - közölte Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő pénteken.

MTI Autó

Rendőrök irányítják a forgalmat egész Szegeden

Tizenkét csomópontot zárnak le ideiglenesen péntek kora délután a szegedi rendőrök a 43-as főút városi szakaszának felújítása miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.


A címlapról ajánljuk