hvg.hu Autó

Nézegessen sokmilliós luxusautókat!

Megnyitotta kapuit a BNV területén a Luxusautó show, amely október 18-tól 23-ig várja az érdeklődőket. Az alábbiakban a kiállítás legszebb darabjait mutatjuk be.

MTI Autó

Jövő májustól büntethetik a gépkocsi üzembentartókat

Jövő január elsejétől a gépkocsi üzembentartójának objektív felelőssége lesz a szabálysértések elkövetésénél, akkor is, ha más vezette az autót és ezt el is ismeri - közölte Kondorosi Ferenc az "Új rend" végrehajtásáért felelős kormánybizto.

hvg.hu/MTI Autó

Magyarország sereghajtó az autópiacon

Odavan már a szerény nyári föllendülés a fejlett piacokon, és emiatt egész Európában szeptemberben 1,5 százalékkal kevesebb új autó kapott rendszámot, mint tavaly szeptemberben, közölték az európai autógyártók szövetségében (ACEA) kedden.

automenedzser.hu Autó

Leon FRX: Sárga ciklon

Elég sok autót vezettem már, V6-os, V8-as, V10-es motorral, biturbósakat...

hvg.hu Autó

Takarékos sofőrök, hosszú kamionok, bioüzemanyagok - ennyi?

Miközben a béke Nobel-díjat az ENSZ genfi székhelyű zöld szervezete és egy volt amerikai alelnök kapta idén, a politikusok, beleértve az uniós döntéshozókat, nem sokat tudnak, vagy akarnak tenni a klímaváltozás ellen. Az unió 27 tagúra bővülésével 8 százalékkal csökkent a szén-dioxid-kibocsátás a kilencvenes évekhez képest, ugyanakkor a közlekedésből adódó kibocsátás 25 százalékkal nőtt. Ezért is hangzik teljesíthetetlennek az az uniós elképzelés, miszerint 2020-ig 20 százalékkal kellene csökkenteni az unió közlekedésből adódó szén-dioxid-kibocsátását.

MTI Világ

Nem tankolt: megbénult a forgalom a Tauern-alagútban

Hatalmas torlódást okozott a hétvégén az ausztriai Tauern-hegység alatt átmenő alagútnál egy szlovén autószállító jármű, amelynek épp akkor fogyott el az üzemanyaga, amikor már mélyen bent járt a hosszú, nagy forgalmú tunelban.

HVG Hetilap

Kína az új autó-nagyhatalom?

A világhódító terveket dédelgető kínai autógyártók ma még arról híresek, hogy modelljeik nemegyszer életveszélyesen silányak, ám az olcsó kínai kocsik már a konkurens gyártók számára is kezdenek veszélyessé válni.

Autó

Titkok a páncélozott autók körül

Kik készítenek páncélozott személyautókat? Mennyibe kerülnek? Mire használhatók? Milyen védelmet nyújtanak? E kérdéseket túl kényelmetlennek találják az autógyártók és a területre szakosodott cégek. Az információ visszatartása a téma jellegénél fogva érthető, ám bármennyire igyekeznek is az érintettek, mindent nem tarthatnak titokban.

MTI Itthon

Öt traffipax kerül az M0-ás körgyűrűre

Az M0-ás körgyűrű biztonságosabbá tétele érdekében 4-5 hónapon belül öt fix telepítésű traffipaxot helyeznek üzembe, sűrítik a rendőrség és a Közlekedési Hatóság ellenőrzéseit, valamint megvizsgálják, mely szakaszokon vezessenek be előzési tilalmat - jelentette be a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kabinetfőnöke és az országos rendőrfőkapitány-helyettes pénteken.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával