MTI Itthon

Megint megvertek egy buszvezetőt

Jegy nélkül akart felvinni egy kutyát a gazdája a Vértes Volán Tata és Tatabánya közötti járatára; az utas ököllel megütötte az őt jegyváltásra figyelmeztető autóbuszvezetőt - közölte hétfőn a vállalat.

hvg.hu Tech

CCTV: kocsilopás ellen jók, másra nem igazán

A Campbell Collaboration 44 olyan tanulmányt tekintett át, amelyekben a zártláncú kamerák hatásait vizsgálják meg. Az értékelés eredménye szerint a városokba, városközpontokba telepített kameráknak nincs túl sok hatásuk, igazi értelme csak a parkolókban elhelyezett CCTV-egységeknek van - írja a Guardian.

hvg.hu Autó

Nagyon elverte a Ford a Suzukikat, mélyponton a magyar autópiac

Áprilisban tovább tartott a magyar autópiac mélyrepülése, 53,99 százalékkal kevesebb autó fogyott, mint tavaly ugyanebben a hónapban. A Jato Dynamics adatai szerint az első négy hónapban 46,33 százalékot zuhant az újautók piaca Magyarországon. A Ford Focus a legnépszerűbb személyautó, a Nissan Navara a legnépszerűbb kishaszonjármű.

hvg.hu Autó

Tarolnak a roncsok, a Golf vezet Európában

A JATO Dynamics legfrissebb adatai szerint a Volkswagen Golf visszaszerezte első helyét az autópiacon, míg a Volkswagen továbbra is birtokolja a legkedveltebb márka címet.

MTI Itthon

Bántalmaztak egy buszsofőrt Budapesten

Súlyos sérüléseket szenvedett egy buszsofőr, akit két, vélhetően ittas férfi egy vita során kilökött a busz ajtaján, majd segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről.

MTI Itthon

Súlyos baleset Nagyszállásnál, útzár

Egy ember meghalt, kettő súlyosan megsérült, amikor egy személygépkocsi lesodródott az útról és fának ütközött Nagyszállásnál szombaton - közölte a rendőrség.

MTI Autó

A kormány nem támogatja a használtautó-csere programot

A kormány nem támogatja az öreg személygépkocsik lecserélésére vonatkozó programot, mert úgy véli, nem járulna hozzá Magyarországon a valódi keresletélénkítéshez - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM).

Autó

Nem ússzák meg a gyorshajtók a büntetést

Internetes honlapján tévhitnek minősíti a rendőrség, hogy a megengedett legnagyobb sebességet 15, illetve 20 km/órával túllépő járművezetőkkel szemben csak figyelmeztetést alkalmaz. A tévhit alapja az lehet, hogy május 2-ától megváltoztak az objektív felelősségen alapuló bírságolás szabályai: a gyorshajtás miatti, még 2008 januárjában bevezetett bírságok összegét már nem százalékosan, hanem a túllépés mértéke alapján határozzák meg.

MTI Itthon

Záporeső és napsütés váltakozik majd

Pénteken változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, néhol záporeső előfordulhat. Szombaton a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, helyenként záporeső, zivatar kialakulhat.

hvg.hu Tech

Repülő bálnák, elektromos lövedékek - a tömegközlekedés jövője

A közlekedési eszközök fejlődése a XX. század során kapcsolt magasabb sebességre, napjainkban pedig már nem csak a gyorsaságon és a biztonságon van a hangsúly. A környezetbarát technológiák és az emberhez egyre jobban idomuló járművek kora már megkezdődött. Lássuk, milyen módokon közlekedünk majd 10, 20, vagy 50 év múlva.

MTI Autó

Szembemegy a válsággal a Volkswagen

Az oroszországi autóeladások meredek csökkenése ellenére sem adja fel terjeszkedési terveit a Volkswagen: a német csoport ezidáig egyetlen oroszországi gyárában, Kalugában az idén megkezdődik a Passat CC, a Multivan T5 és a Golf modellek gyártása.


A címlapról ajánljuk