hvg.hu Autó

Burns emlékére épített szuperautót a Subaru

Richard Burns volt az első angol, aki kezébe vehette a rali világbajnoki kupát. Sikeres karrierjét a rák törte ketté. A tavaly elhunyt pilóta emlékére egy különleges Subaru Impreza sorozatot dob a piacra a japán gyártó. A bevételt jótékony célokra fordítják.

hvg.hu Autó

Hűségkártyát, szervizkedvezményt kínál a Nissan

A Nissan Sales Central and Eastern Europe, a márka közép-kelet-európai regionális központja egy egyedülálló programot dolgozott ki Nissan tulajdonosok részére, annak érdekében, hogy a hivatalos márkaszervizekbe látogató ügyfelek bizalmát és hűségét meghálálja.

hvg.hu Autó

Megérkeztek Pekingbe a maratoni Mercedesek - galériával

Befutott Pekingbe minden idők leghosszabb dízel maratonja. November 17-én épségben érkezett meg a kínai fővárosba az a 36 Mercedes, amelyek október 21-én indultak útnak Párizsból az Európát és Ázsiát átszelő közel 14 ezer kilométeres túrára. A győztes „eBay”-csapat járművének 7,19 liter/100 kilométeres átlagfogyasztása jóval felülmúlta a várakozásokat. Az abszolút legjobb fogyasztás még ennél is kisebb, 5,5 liter volt az egyik napi szakaszon.

hvg.hu Autó

Kiosztották az oldtimer szuperkupa díjait

Idén már négy nagy rendezvény keretében szelhették az utakat az autócsodák. A három verseny, a Coppa Pannonia Regia, a Mister Classic, a Chronoswiss-Audi Hungaria Classic mellé társult az egynapos fővárosi viadal, a Budapest Classic Grand Prix, mely a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának támogatásával, a Múzeumok Éjszakának nyitórendezvényeként jöhetett létre.

MTI Autó

Elektromos gépkocsit gyárt a Nissan

Elektromotoros autókat tervez gyártani és forgalmazni a Nissan három éven belül. Japán második legnagyobb autógyára azért határozta el a hibrid autó kifejlesztését, mert fel akar zárkózni két nagy vetélytársa, a Honda és a Toyota mellé a környezetbarát járművek területén.

MTI/hvg.hu Autó

A Porschénak nem kell az Audi

Az elegáns és gyors autók kedvelői ismét egy cáfolatból értesülhettek a német luxusautó-ipar esetleges átalakulásáról: a Porschénál cáfolták, hogy le akarnák választani a Volkswagenről és bekebeleznék annak luxusautó-részlegét, vagyis az Audit, a Lamborghinivel, a Bugattival és a Bentleyvel együtt.

MTI/hvg.hu Autó

Félmilliárd dollárt fektet be a VW Indiában

A német Volkswagen csoport 530 millió dollárt szán a nyugat-indiai Maharashtra államban létesítendő autógyár megépítésére. A Pune városában felépülő üzemben 2009 második felétől kezdenek el gyártani VW márkájú kis autókat, a gyár 2500 embernek ad munkát.

hvg.hu Autó

Segíteni akart a nő, elütötték

A Kassel és Frankfurt közötti autópályán egy 49 éves nő halt meg, amikor egy lerobbant autósnak akart segíteni. A bajba jutott sofőr súlyosan megsérült.

MTI Gazdaság

A Skoda bevásárolt a Ganz Transelektróba

Megvásárolta a magyar Ganz Transelektro jelentős részvénycsomagját a cseh Skoda Holding, jelentette be szerdán Plzenben Tomás Krsek, a Skoda Holding igazgatói tanácsának alelnöke.

hvg.hu Autó

Három napjuk maradt az autósoknak

Három nap, és véget ér az idei kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampány. Akik nem elégedettek meglévő biztosítójuk tarifájával, jövőre kevesebbet szeretnének fizetni, azoknak a meglévő szerződéseiket december 1. éjfélig fel kell mondaniuk, olyan módon, hogy a felmondásnak be kell érkeznie a biztosítóba. Ezt követően a biztosítóváltás lehetősége egy évig elvész.

hvg.hu Autó

Lökhárítóban csempészték a hasist

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozói november 27-én bűnügyi információk alapján Pápán ellenőriztek egy harminc év körüli, magyar állampolgárságú férfi által vezetett Volkswagen Passat típusú személygépkocsit. A magyar rendszámú autó átvizsgálása során az első és hátsó lökhárítóba rejtve több, mint 13 kilogramm hasist találtak.

hvg.hu Autó

Pekingben mutatja be a kínai Octaviát a Skoda

A Škoda hivatalosan bemutatja a kínai piac számára tervezett Octavia típust a Pekingi Nemzetközi Autókiállításon. A jelenlegi kínálaton felül az autószalon látogatói megismerkedhetnek a márka több mint száz éves történelmével és hagyományaival.

hvg.hu Autó

Kalapács alá kerül a világ legritkább és legdrágább kocsija

Január közepén adják el a világ egyik legritkább és legdrágább autóját, a 71-es évjáratú Hemi Cudát, azaz Plymouth Hemi Barracuda Convertible-t. A Rand/Workman aukciós ház 4,1 millió dollárt szeretne a kocsiért kapni, de szakértők szerint az ötmillió dolláros ár is elérhető.

hvg.hu Autó

Sportos Mégane a hétköznapokra

A Mégane GT-vel a Renault beáll azon európai gyártók sorába, akik hétköznapi használatra is építenek sportos kompakt autót. A Mégane GT kupé és ötajtós változatban kapható.

hvg.hu Autó

Négyen érdeklődtek az eladó minisztériumi autók iránt

Eddig négyen jelentkeztek annak a 84 minisztériumi autónak a megvásárlására, amelyeket egy csomagban, nyilvános pályázaton kíván értékesíteni a kormányzat. Az ajánlatokat december 4-ig kell benyújtani. Az autók értékesítéséből befolyó pénzt – a várakozások szerint 100-150 millió forintot – rászoruló tehetségek tanulmányainak támogatására fordítja a kormány.

hvg.hu Autó

Terepen is elboldogul az új Skoda

A Škoda bemutatja az új Roomster Scoutot, kompakt egyterűjének teljesen új változatát. A Párizsi Autókiállításon debütált Octavia Scout után a Roomster a Scout-család második tagja, amely feltűnő terepjárós elemekkel vértezi fel a személyautókat.

hvg.hu Autó

RX-8-teszt: ne vigy minket kísértésbe

Beszélhetnek nekem Ferrariról, Maseratiról, Lamborghiniről, Aston Martinról, amíg nem próbálom ki őket, a Mazda RX-8 lesz számomra a versenykocsik non plus ultrája. Minden porcikájában tombol az adrenalin. Beszállás csak erős idegzetűeknek!

hvg.hu Autó

Javultak a Mazda pénzügyei

A Mazda felfelé módosította az aktuális, 2006-os pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését, amit elsősorban a 2006-os pénzügyi év első felében elért összesített bevétel, üzemi nyereség és adózatlan nyereség rekordszintje tett indokolttá.

A címlapról ajánljuk