MTI Itthon

Százhatvan új autót kapott a rendőrség

Új, Skoda márkájú autókat adott át Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteken Budapesten. A százhatvan gépjármű kilenc megyei főkapitányságra kerül.

Csikász Brigitta Autó

Nehezebb körülmények az autóvizsgáztatóknál

Panaszkodnak az autójavító-műhelyek tulajdonosai az új vizsgáztatási rendszerre, ami nekik csak veszteséget hoz. Az autósok nagyobb költségei, illetve a vizsgáztatás várakozási idejének megnövekedése ugyanis a műhelyeken csapódik le.

hvg.hu Autó

Drasztikusan visszaestek a hazai autóeladások

A várakozásoknak megfelelően drasztikusan visszaestek Magyarországon az újautó eladások. Az év elején még volt remény, arra, hogy tíz százalék alatt lesz az elmaradás, ám kiderült, hogy az első hónapok jó eladásai a karácsonyi akcióknak és az Il Ferrós matricás lendületnek volt csak köszönhető. Kelendőek ugyanakkor a haszonjárművek.

MTI Gazdaság

Az EB vizsgálja az Ibiden állami támogatását

Az Európai Bizottság (EB) szerdán vizsgálatot indított a magyarországi Ibiden Hungary Gyártó Kft. állami támogatása ügyében. A japán Ibiden-csoporthoz tartozó magyar vállalat a 39 millió eurós támogatást gépjármű kipufogógáz tisztítására szolgáló szűrők gyártásához kapta.

hvg.hu Autó

Mit tegyünk, ha megpördül az autónk?

Bár egyre jobban szaporodnak az autópályák országszerte, azért sokan gondolják úgy, ha nem sietős a dolguk úti céljukat inkább az országutakon közelítik meg. Óriási előnye az alacsonyabb sebesség és a falvakon, városokon átkígyózó vonalvezetése miatt sokkal több és izgalmasabb látnivalót kínál, mint a monoton autópálya.

hvg.hu Autó

Randevú a legdögösebb magyarral

Szépen hörög, kívánatos, a vezetés legteljesebb élményét nyújtja. Az emberek megbámulják, csodálják. Meghajtottuk a legszebb magyar autót.

MTI Itthon

ÁAK: díjmentes szakasz az M6-os autópályán

Hídfelújítási munkálatok miatt a 6. számú főút Dunaújváros mellett vezető szakaszának forgalmát július 16. és szeptember 13. között ideiglenesen az M6-os autópályára terelik; az érintett autópálya-szakasz a terelés idején díjmentesen vehető igénybe - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Vélemény

Interjú a Suzuki elbocsátott érdekvédőjével

Az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. gyárában júliustól bevezették a napi két, egyenként 10 órás, meghosszabbított műszakra épülő munkarendet. (A 40 órás munkahét maradt). A Suzuki szóvivője szerint egyeztettek a szakszervezetekkel és a munkásokkal. A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (Liga) ezt tagadja.

hvg.hu Autó

Tíz autós legenda, amellyel becsapják a zöldfülűeket

Kezdő sofőrök gyakran lesznek áldozatai hozzá nem értő ismerősök és haszonleső autószerelők rossz karbantartási vagy hibás biztonsági tanácsainak. Íme tíz közkeletű, ám hibás vélekedés és cáfolataik.

MTI Itthon

A Fidesz szerint fölösleges a miniszterelnöki páncélautó

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányfő számára páncélozott autót vásárolnak, ezért ennek indokairól hétfő írásban is megkérdezik a kancellárminisztert; erről a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnap, Budapesten.

A címlapról ajánljuk