hvg.hu Itthon

A káosz fellegvára a KRESZ-szabályozás

Bonyolult jogi szaknyelven írt, nehezen kisilabizálható szabályokat kell bebifláznia annak, aki jogosítványt akar szerezni, de ha az már megvan, soha többet nem kell számot adnia ismereteiről. A KRESZ ősszel módosul ugyan, ám sokak szerint új alapokról kellene kezdeni a szabályozást.

MTI Itthon

Meghalt egy 17 éves motoros Mosonszentmiklóson

Egy 17 éves motoros fiú meghalt, 18 éves társa pedig életveszélyesen megsérült, amikor járművük kisodródott az útról, és két parkoló autónak csapódott vasárnap Mosonszentmiklóson – közölte a rendőrség.

MTI Itthon

Melegfelvonulás: 325 gépkocsit vittek el

Szombat délig összesen 325 gépkocsit szállítottak el a rendőrök az Andrássy úti melegfelvonulás miatt lezárt területekről - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel.

MTI Itthon

Narancssárga riasztás: éjszakai viharok, jégeső várható

Péntek éjszaka országszerte várható eső, zápor, zivatar, egyes helyeken akár jég is, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancssárga riasztást adott ki az ország egész területére - mondta Bozó János, az OMSZ repülésmeteorológusa.

MTI Világ

Kudarcot vallott az amerikai roncsautó program

Az amerikai roncsautó program, bár az Obama-kormány sikert emleget, valójában kudarcot vallott, az állami támogatás az amerikai gyártók helyett nagyrészt a külföldi cégeket segítette - írta a The Washington Times pénteki szerkesztőségi cikkében.

MTI Itthon

Autó ütközött mikrobusszal: tizenegy sérült

Tizenegyen megsérültek, amikor Püspökladány belterületén egy személygépkocsi mikrobusszal összeütközött pénteken - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

hvg.hu Itthon

Nem érdemes autóba ülni Budapesten a hétvégén

Családi nap, melegfelvonulás, focimeccs és félmaraton miatt a fővárosban sok helyen lesz forgalomkorlátozás a hétvégén. A melegfelvonulás miatt például az Erzsébet tértől a Hősök teréig majdnem minden utcát lezárnak.

MTI Autó

300 ezer forintra büntették a 148-cal száguldót

Nagyhalász belterületén, a lakott területen megengedett 50 kilométeres sebességgel szemben 148-cal hajtott egy autós, akit bemért a traffipax - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Napi merítés

Mikor veheti el a rendőr a vezetői engedélyt a helyszínen?

Többek fejében sajnos nagyon nagy tévhit van, hogy szinte bármiért elveheti a helyszínen a vezetői engedélyt a rendőr, többen különböző történeteket kreálnak, hogy tőle hogyan, és milyen jogszerűtlenül lett elvéve a helyszínen a vezetői engedély. A Jogiq blog megpróbál a fejekben rendet teremteni.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával