MTI Autó

Az autógyárak "nem vehetik meg" a CO2 kibocsátást

Az Európai Bizottság ellenzi azokat az elképzeléseket, hogy egyes autógyártók kompenzációt fizessenek, ha túllépik a megengedett CO2 határértéket - jelentette ki Günter Verheugen, az Európai Bizottság alelnöke.

MTI Autó

Dél-koreai kipufogók Prágában

Újabb dél-koreai autóipari beszállító telepedett meg Csehországban, hogy kipufogókkal lássa el az észak-morvaországi Nosovicében lévő Hyundai gyárat, illetve a Kia zsolnai(Zilina) szlovákiai gyárát.

MTI Világ

Csökkentenék az olasz üzemanyagadót

Még az idén csökkenteni szeretné az olasz kormányzat az üzemanyagokat terhelő adókat és igyekszik majd nyomást gyakorolni az olajtársaságokra, hogy a benzinkutaknál is alacsonyabb árakat számítsanak fel az autósoknak.

hvg.hu Autó

Takarékos amerikai autó? Van ilyen

A Jeep márka legújabb terméke az európai fiatalokat és a családosokat szólítja meg leginkább. Frontja jellegzetesen Jeep, oldalról olyan, mintha nekimentek volna, hátulról pedig Kia Carens, mégis egyedi a Compass. Szerethető, jól használható és kifejezetten takarékos.

hvg.hu Autó

Svéd jövő: kevesebb autó, több pénz

Kevesebb Saab-ot gyártanak a jövőben, mégis több bevételt remélnek. Várhatóan évi 160-170 ezer Saab gurul majd le a futószalagokról, köszönhetően a svéd autókonszern legújabb stratégiájának, amelynek értelmében a General Motors márkája úgy lesz újra nyereséges, hogy mérsékelik az eladási célkitűzéseket.

MTI Autó

Magyar Nagydíj: fellebbezett a McLaren

A McLaren-Mercedes fellebbezett a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, miután a versenybizottság vasárnapra virradóra úgy döntött, hogy az istálló nem kaphat pontot a Forma-1-es Magyar Nagydíj csapatversenyében.

hvg.hu Autó

Vezetéstechnika: helyes ülés, kormányfogás, életmentő alapok

Azok akik nyomon követik a vezetéstechnikáról szóló sorozatunkat, talán egy kissé elcsodálkoznak, hogy miért kanyarodunk vissza az alapokhoz, hiszen azt már mindenki elsajátította a jogosítvány megszerzése előtt. Ez jó esetben valóban így van, de sajnos a tapasztalatom azt mutatja, hogy nagyon kevesen vagyunk tisztában a hogyanokkal és a miértekkel.

hvg.hu Gazdaság

Jövő hét hétfőig lehet visszakérni a regisztrációs adót

A gépjárművek után fizetett regisztrációs adó részleges visszatérítésére vonatkozó kérelmet legkésőbb 2007. augusztus 13-ig lehet benyújtani annál a fővámhivatalnál, amelyik a regisztrációs adót eredetileg kiszabta – hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers (PwC) adó- és jogi hírlevelében.

hvg.hu Autó

Nem vagyok én gengszter

A hot rod stílus modern és gyári képviselője a Nitro, a szabadidő kategória (SUV) egyértelműen legdögösebb képviselője.

Bari Máriusz Tech

Repülő autók vagy személyi légijárművek?

Két millió dolláros versennyel támogatja a NASA a személyi légijárművek (Personal Air Vehicle - PAV) fejlesztését. Az augusztus 4. és 12. között zajló esemény a CAFE Foundation észak-kaliforniai tesztpályáin zajlik, a hosszútávú cél az amerikai autópályák forgalommentesítése.

MTI Itthon

Tizenegy órát vesztegelnek a kamionok Záhonynál

Tizenegy órát vesztegelnek a kilépő kamionok Záhonynál, mert az ukrán hatóságok számítógépes hiba miatt nem tudják beléptetni a tehergépkocsikat - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője ,

hvg.hu Itthon

Forma-1: Hamilton nyerte a Magyar Nagydíjat

A Mercedes-McLaren újonc pilótája, a brit Lewis Hamilton nyerte a Hungaroringen megrendezett XXII. Magyar Nagydíjat. A második helyre a Ferrarival versenyző finn Kimi Räikkonen, a harmadikon a BMW-s Nick Heidfeld végzett.

MTI Itthon

Forma-1: Fisichellát is hátrébb sorolták a Hungaroringen

A címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) mellett egykori renault-s csapattársát, Giancarlo Fisichellát is megbüntette és hátrébb sorolta a versenybíróság a 58. Forma-1-es gyorsasági világbajnokság tizenegyedik futamának szombati időmérője után.


A címlapról ajánljuk