MTI Autó

Kína zöld autó nagyhatalommá válna

Kína hamarosan az új energiaforrásokon alapuló autóipar központjává válhat - közölték az ázsiai ország iparági bennfentesei, akik szerint a pekingi vezetés elszánt politikája és az autóipari ellátási lánc elemeinek teljes megléte valóra válthatja a távol-keleti ország törekvéseit.

Itthon

Visszavont autópályadíj

"Évi 1,8 milliárd forint bevételre számít a közlekedési kormányzat a május 1-jén bevezetendő autópálya-használati díjból (...) A kormány döntése értelmében a jövő hónap elejétől az összesen mintegy 330 kilométernyi magyar autópálya és autóút használatáért magyaroknak és külföldieknek egyaránt fizetniük kell. (...) Az új „útadóért” cserébe a közlekedési kormányzat azt ígéri, hogy felgyorsul a döcögő autópálya-építés.” - írta a HVG 1989. április 15-én.

MTI Gazdaság

Román állami hitelgarancia a Renault-nak

Románia 80 százalékos állami hitelgaranciát nyújt a francia Renault gépkocsigyártónak, amely 83 millió euró értékű hitelt vesz föl az Európai Beruházási Banktól.

hvg.hu Itthon

Biciklissel ütközött, majd továbbhajtott egy autós

Kedden érkezett bejelentés a rendőrségre a Pilisi Orvosi Ügyeletről, mely szerint az ellátásra náluk jelentkező férfit egy személyautóval elütöttek, azonban az elkövető elhagyta a baleset helyszínét - közölte a police.hu.

hvg.hu Autó

Vezettük a jövő hibrid Peugeot-ját

A tisztaságot és a környezetvédelmet jelképező, zöld színnel kiemelt fehér gyöngyház ruhát kapott a 308 HybrideHDi tanulmány, a 2007-es Frankfurti Autószalon Peugeot-standjának környezetvédelmi emblémája. A Városliget zöldellő sétányain komoly feltűnést keltett, de villanyüzemével nem zavarta sem a gyalogosok, sem a kerékpárosok nyugalmát.

hvg.hu Autó

VW, Opel, Renault - ezeket a cégautókat kedvelik a tolvajok

Bár a lopások száma az elmúlt három évben csökkenő tendenciát mutat, a márkák „részesedése” az eltulajdonított gépkocsik között közel állandó. A LeasePlan Hungária saját adatbázisában (közel 10 ezer autó és 400 ügyfél) végzett kutatása szerint az alsó-középkategóriás modellek a legnépszerűbbek a tolvajoknál.

MTI Autó

Bajban a német dízelautók

Németországban közel tízéves mélypontra csökkent a dízelautók értékesítése, miután a roncsprémium elsősorban a kis fogyasztású, környezetbarát autóknak kedvez.

MTI Itthon

A Szabadság híd átadása után is forgalomkorlátozások lesznek

Több, forgalomkorlátozással járó beruházás zajlik majd a Szabadság híd közúti sávjainak jövő hónapban történő átadása után is a térségben - nyilatkozta Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója a Főpolgármesteri Kabinet keddi ülését követően.

hvg.hu Autó

Nem drágulnak a héten az üzemanyagok

A múlt heti 2-2 forintos árcsökkenés után ezen a héten változatlan marad az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu üzemanyagár-összehasonlító portál.