MTI Autó

Havasak az utak, több jármű csúszott az árokba

Veszprémben, Zircen és környékén 20-30 centiméter hó esett hétfőre virradó éjszaka, reggel Cseszneknél egy kamion, Gyulafirátótnál egy autóbusz, Nemesvámosnál pedig egy sószóró csúszott az árokba - tájékoztatta Takács Eszter, a regionális közútkezelő ügyeletese az MTI-t.

MTI Karrier

Húszezer dolgozóját bocsátja el a Nissan

A Nissan járműgyártó veszteséggel zárta pénzügyi év harmadik negyedét, és közel egy évtized után várhatóan az egész évet is mínuszban fejezi be. Ez arra készteti a harmadik legnagyobb japán járműipari céget, hogy megváljon 20 ezer dolgozójától. Globális szinten ez 8,5 százalékos munkaerő leépítést jelent.

Itthon

Havazik a fővárosban, 61 géppel takarítják az utakat

A Fővárosi Közterület-fenntartó 61 géppel végez szükség szerint síkosságmentesítést Budapest fő- és tömegközlekedési úthálózatán, hidakon, felüljárókon a hétfőn hajnalban kezdődött havazás, illetve a havas eső miatt - közölte Horváth László, az FKF Zrt. helyettes szóvivője.

hvg.hu Autó

Hol korlátozzák a büdös autókat Németországban?

A környezetvédelmi zónák száma Németország városaiban harminckettőre emelkedett. Ezekben a belső kerületekben csak azok az autók közlekedhetnek, amelyeknek van úgynevezett zöld- vagy finompormatricájuk.

hvg.hu Autó

Dízel kombi a legnépszerűbb cégautó Magyarországon

A legkedveltebb cégautó egyszerűséget, praktikusságot és költségérzékenységet tükröz, ezért a magyar cégek a dízel kombikat kedvelik leginkább. A legnagyobb adatbázissal rendelkező flottaüzemeltető saját felmérése szerint a dízel Ford Focus kombi a leggyakrabban használt autó a hazai céges flottákban.

MTI Autó

Zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Dunaújvárosban

A kijelölt, lámpás gyalogátkelőhelyen gázoltak halálra vasárnap kora este egy idős férfit Dunaújvárosban. Még vizsgálják, hogy a gyalogosnak vagy a gázoló autósnak volt-e szabad jelzése a kereszteződésben - közölte a rendőrség.

MTI Autó

Halálos autóbaleset az M5-ös Pest megyei szakaszán

Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek abban a balesetben, amely vasárnap késő délután történt az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 37-es kilométerszelvénynél - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

MTI Sport

Lefoglalták a Manchester United sztárjának autóját

Lefoglalták a Manchester Unitedet erősítő Carlos Tevez 140 ezer fontot érő autóját, miután az argentin labdarúgó egy ellenőrzés során nem tudott olyan jogosítványt felmutatni, amely érvényes Nagy-Britannia területén.

hvg.hu Autó

Toyota Avensis kombi teszt: pulzuslassító

A technika szerelmeseinek készült az új Avensis. Ez jó hír nekik, rossz hír azoknak, akik a kényelmes, nagyvonalú, sportos és izgalmas autókat kedvelik. Az új Avensis nem ilyen, ugyanakkor praktikusságához és megbízhatóságához nem férhet kétség. Flottában menni fog, ha eleget engednek felhizlalt árából.

hvg.hu Autó

Új vezető a BMW Magyarország élén

Január 1-jétől Henning Putzke (39) tölti be a BMW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Az eddigi vezető, Tilo von Harling, közel negyven, a BMW-csoportnál töltött év után nyugdíjba vonult.


A címlapról ajánljuk