MTI Autó

MÁV ÁBE: fizetni kell a díjakat, mert elvész a bónusz

A MÁV Általános Biztosító Egyesülethez (ÁBE) kirendelt felügyeleti biztos a díjak fizetésére hívja fel az ügyfelek figyelmét, a felügyelet pedig az állomány átruházásról tett közzé tájékoztatót - a dokumentumok az egyesület, illetve a felügyelet honlapján olvashatók.

MTI Autó

Ismét rekordot döntött az olajár

A Brent típusú nyersolaj határidős ára kedden a gyengülő dollár és az ellátási aggodalmak hatására rekordszintre, jóval a hordónkénti 110 dollár fölé emelkedett.

MTI Autó

Tizenegyen haltak meg állatok okozta balesetekben

Kedden reggel az 1-es úton Ács és Gönyű között egy autó elé ugrott egy vaddisznó. A sofőr elütötte az állatot, majd áttért a másik sávba, ahol frontálisan ütközött egy szembejövő autóval, aminek a vezetője a helyszínen meghalt. Magyarországon évente sok állatot ütnek el az országutakon: 2001-ben 83, 2002-ben 119, 2003-ban 92, 2004-ben 120, 2005-ben 84, 2006-ban 78 ilyen baleset történt. Kronológia az 1988 óta nyilvánosságra került, magyar autósokat érintő, állatok okozta halálos közúti balesetekről.

hvg.hu Autó

Vesztesek és nyertesek a magyar autópiacon

4,1 százalékkal csökkent az új személygépkocsik értékesítése 2008 első negyedévében az egy évvel korábbihoz képest. A magyar piacon 40 ezer 673 személyautót és terepjárót adtak el a márkakereskedések az első három hónapban - adta hírül közleményében a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE). A trend egyértelmű: tovább csökken a kisautópiac, nő a középkategória és a prémiumszegmens.

MTI Itthon

Vaddisznó okozott halálos balesetet az 1-es úton

Vaddisznó ugrott ki egy autó elé kedden reggel az 1-es úton Ács és Gönyű között. A sofőr elütötte az állatot, majd áttért a másik sávba, és frontálisan ütközött egy szembejövő autóval, aminek a vezetője a helyszínen elhunyt - közölte a rendőrség.

hvg.hu Autó

Merci-teszt: dízelmozdony négy keréken

Fekete eminenciás, fog- és kerékcsikorgató dízel szörnyeteg. A legnyomatékosabb Mercedes igazi csemege gazdagoknak. Mozdonyként húz, kényelmes és harapós.

MTI Autó

Motoros mentősök az autópályákon

Újraindul az autópályák mellett működő motoros mentőszolgálat, így keddtől október végéig a mentőorvos szükség esetén a lehető leggyorsabban juthat el egy-egy baleset helyszínére.

MTI Autó

42 ezer kátyú vár betömésre

Március közepén, a téli üzemeltetés lezárásakor 42163 - a szezonkezdethez képest 18376-tal több - betömésre váró kátyú volt a Magyar Közút Kht. kezelésben lévő mintegy 30 ezer kilométeres úthálózaton, amelybe Budapest útjain, az utópályákon és az önkormányzati utakon kívül minden közút beletartozik.

MTI Itthon

A főváros Volán-buszokat szeretne a BKV-sztrájk idejére

A főváros vezetése tárgyalásokat kezdeményez a Volán társaságokkal, hogy a pénteki BKV-sztrájk idején a BKV fő vonalain biztosítani lehessen a tömegközlekedést - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének döntését a Városháza kommunikációs igazgatója.

HVG Hetilap

Mennyi sört ihatunk és mikor vezetés előtt?

A rendőrség által használt alkoholszondákkal teszteltük, hány üveg sör legurítása után mennyi időre van szükség ahhoz, hogy az ember hivatalosan alkoholmentessé váljon.A többsörös eredmény nem puszta szorzata az együvegesekének; úgy tűnt, a szervezet nehezebben birkózik meg a növekvő szeszadagokkal.

MTI Autó

Baleset miatt lezárták az M0-ás körgyűrűt

Részlegesen megindult a forgalom az M0-ás körgyűrűn az 51-es út kereszteződésénél, ahol vasárnap reggel baleset történt, amiben egy ember súlyosan megsérült - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a távirati irodával.

MTI Autó

Baleset miatt félpályás útzár a 65-ös főúton

Félpályás útzár mellett folyik a helyszínelés a 65-ös főúton a murgai elágazónál, ahol szombaton kora délután három személykocsi ütközött össze - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.


A címlapról ajánljuk