automenedzser.hu Autó

Autóteszt: a nyugodt erő

Végtelen nyugalmat áraszt az S60, semmi izgágaság, semmi rögtönzés nem jellemzi. Az ember beül és lenyugszik. Megváltozik, nem az erő hajtja, hanem a megfontoltság és az ízlés. Kifinomult angol úr, még ha svéd is.

MTI/hvg.hu Autó

Virágzik a német haszonjármű-értékesítés

Továbbra is szárnyal a haszonjárművek értékesítése Németországban: szeptemberben - az egy évvel korábbihoz képest - 16 százalékkal több haszonjármű kapott rendszámot. A nehézgépjárművek értékesítése 40 százalékkal futott fel szeptemberben, a német autóipari szövetség (VDA) adatai szerint.

hvg.hu Autó

Az Audi Hungária kapta a Zöld Békát

A 2006-os év Közép-európai Környezeti Jelentés Zöld Béka díjának első helyezettje az Audi Hungaria Motor Kft., a második helyezést a Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. nyerte. A Deloitte 2001-ben alapította a díjat, amelyet a legjobb éves környezeti vagy fenntarthatósági jelentéseket készítő közép-kelet európai vállalatok között oszt ki.

hvg.hu Autó

Teljesen megújult a Kia Carens

A Spanyolországban bemutatott, valamivel több mint 4,5 méter hosszú új Carens két változata kifejezetten az európai vásárlók igényeinek szem előtt tartásával készült, és különleges egyedi stílusa az európai piacot célozza meg.

hvg.hu Autó

Hároméves garancia a haszonjárművekre

A Volkswagen haszonjárműveket 2006. október 1. után, Magyarországon egyedülálló módon, három év általános garanciával kínálja a márka, ráadásul az ügyfeleknek ezért nem kell felárat fizetnie. A megadott időpont előtt átvett gépkocsik esetén, a Volkswagen haszonjárművekre a korábbi garanciális feltételek az érvényesek.

hvg.hu Autó

Utazni, lakni, aludni: a jövő kamionja

A Mercedes-Benz Actros Space-Max annak a követelménynek a megvalósulása, hogy megfelelő körülmények között tudjanak dolgozni és lakni távolsági áruszállító járműveiben a hivatásos gépkocsivezetők. A tanulmány a Mercedes-Benz Trucks standjának egyik fő látványossága volt a 2006. évi Hannoveri Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon.

hvg.hu Autó

Itthon is bestseller a Mercedes-Benz C-osztály

A C-osztály modellváltás előtti évében is a Mercedes-Benz programjának legtöbbet értékesített modellje: hat éve alatt világszerte több mint kétmillió járművet szállítottak ki ügyfelek részére. Ezzel az eredménnyel az aktuális modellcsalád – amely limuzinból, T-modellből és sportkupéból áll - a vállalat történetének legtöbbet értékesített C-osztálya.

hvg.hu Autó

Magyarországon a földgázból készült kénmentes gázolaj

A mától kapható új Shell V-Power Diesel a magyar piacon egyedülálló szintetikus GTL (gas-to-liquid) komponenst tartalmaz, mely még több erőt biztosít hosszú távon. Ezzel az üzemanyaggal nyerték meg a Le Mans-i viadalt az Audi R10 pilótái idén júniusban.

hvg.hu Autó

Nem győzik gyártani az új Skodákat

November 22-étől a Roomster gyártósorain egy harmadik műszakot is bevezetnek a Škoda Auto Kvasiny-i gyárában. A lépés oka, hogy a Škoda negyedik típusa iránti kereslet folyamatosan nő, az autót gyorsan megkedvelték a márka ügyfelei. Az eredetileg tervezett gyártási darabszámokat módosítani kellett, hogy megfeleljenek a kereskedők által felvett rendeléseknek. Ennek eredményeképpen a Škoda Auto tervei szerint év végéig több mint 20 ezer Roomster készülhet.

hvg.hu Autó

Audi R8: pedigrés versenyautó

Az Audi a Párizsi Autókiállítást választotta az új Audi R8 sportautó bemutatójának helyszínéül , amely nevét és génjeit az ötszörös Le Mans győztes Audi versenyautótól örökölte. A modell egyedülálló vezetési dinamikáját a 420 lovas teljesítményű V8 FSI-motor, a quattro állandó összkerékhajtás és az Audi Space Frame könnyűszerkezetes építési mód szerint készült karosszéria garantálja. Az autó prototípusát az Audi Sportscar Experience rendezvényen a hazai újságírók is megismerhették.

automenedzser.hu Autó

Miért csökken megint a benzin ára?

Három forinttal csökken szerdán éjféltől a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára - erősítették meg a Holtankoljak.hu-nak piaci szereplők. Mivel a gázolaj ára nem változik, újra a dízelautók tulajdonosai bosszankodhatnak, hiszen drágábban tankolnak majd, mint benzines társaik.

hvg.hu Autó

260 lovas a csúcs Mazda

Megérkezett Európába az exkluzív kivitelű, nagy teljesítményű Mazda6 MPS „kistestvére”, a teljesen új fejlesztésű Mazda3 MPS. A Mazda legújabb csúcsmodellje születésétől fogva atletikus: nem csak roppant gyors, de legalább annyira igényes is.

hvg.hu Autó

Intelligens világítás a Mercedestől

A Mercedes-Benz bemutatta intelligens világítási rendszerét, amellyel az adaptív fényszórók új generációja indul el szériagyártásban. Ez a világítás alkalmazkodik mindenféle menet- és időjárási körülményhez. Az országút- vagy autópálya világítás által 50 méterrel növekszik a vezető látótávolsága. Része a kanyarmegvilágítás és az oldalra kikanyarodó világítás, valamint az úttest szélét jobban láthatóvá tevő kibővített ködvilágítás.

hvg.hu Autó

Négyszeres Dakar-győztest szerződtetett a VW

Kijelölte a Volkswagen gyári csapata a negyedik autójuk legénységét a 2007-es Dakar ralira: A négyszeres Dakar-győztes finn Ari Vatanen indul a január hatodikán Lisszabonból rajtoló klasszikus tereprali versenyen a Volkswagen Race Touareg 2-vel. Navigátora Fabrizia Pons lesz.

Autó

Kamionosélet egykor és ma

Inkább egyhangú, mint kalandos; inkább irigyelt, mint vágyott a nemzetközi kamionsofőrök élete. Bezzeg húsz-harminc évvel ezelőtt...

Autó

Logisztikai központok Magyarországon

A több közlekedési ág közötti átjárást biztosító logisztikai szolgáltató központok támogatásával próbálja a kormányzat visszafogni az EU-csatlakozás óta megugrott kamionforgalmat. Egyelőre kevés sikerrel.

A címlapról ajánljuk