hvg.hu Autó

Vezettük a négyajtós kupét, a Passat CC-t

A Volkswagennél úgy gondolják az újdonság varázsa lehet az autóipar megmentője. Ezt a Tiguan hihetetlen sikerére alapozzák: a kis terepjáróra négy hónap alatt 100 ezer megrendelés érkezett. Az újdonság varázsa most egy új, négyajtós kupét lengi körbe: Bajorországban kipróbáltuk az új Passat CC-t.

MTI Autó

Rendszámot kapnak a segédmotoros kerékpárok

A négykerekű segédmotoros kerékpárok 2009 májusától, a három- és kétkerekűek pedig 2011 januárjától csak érvényes hatósági engedéllyel és jelzéssel vehetnek részt a közúti forgalomban; a hatósági eljárás várható díja 15 és 20 ezer forint között lesz járművenként. Erről a gazdasági és közlekedési miniszter tájékoztatta levélben Erdős Norbert fideszes országgyűlési képviselőt.

MTI/hvg.hu Autó

A főnök nem tűri, hogy szent tehén legyen a Volkswagen

Többszáz szakszervezeti tüntető gyűlt össze csütörtökön a Volkswagen hamburgi székháza előtt a vállalat közgyűlése alkalmából, tiltakozni a Porsche luxusautógyár befolyásának növekedése ellen.

Vállalkozás

Miért éri meg autót, flottát bérelni egy cégnek?

Pénzügyi stratégiával rendelkező vállalkozások már tudják, hogy autóbérléssel vagy flottabérlettel lényegesen hatékonyabbak és versenyképesebbek tudnak lenni, mintha vásárlásba fektetik pénzüket. Amit kevesen tudnak, hogy az autójukat nem mindennap használó magánszemélyeknek is jobban megéri a bérlet - írja sajtóközleményében a FOX Autorent.

hvg.hu Autó

Könnyű bliccelni külföldi rendszámú autóval

Csökkent azok száma, akik úgy használják az autópályát, hogy nem fizetnek utána - legalábbis kevesebb bliccelő bukik le. Tucatnyi trükk ismert, amivel elkerülhető a fizetés: a legkönnyebb a külföldi rendszámú autóval megúszni a büntetést, legyen szó parkolásról vagy sztrádahasználatról – derül ki a Népszabadság cikkéből.

hvg.hu Autó

Teszt: Jeep, Jeep, csóka

Európának készült, európai motorral, mégis vérbeli Jeep a Patriot. Masszív hummeres tekintete tökéletesen passzol a hét hűtőlyukú Jeep-családba. Commander jelmezbe bújt Compass.

MTI Autó

Kíméletlenül lecsapnak a gyorshajtókra a motoros rendőrök

Harminc motoros rendőr ellenőrzi a fővárosi és a Budapestre vezető utakat három napon keresztül, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat és a kirívó szabálytalanságokat elkövetőket - mondta Bozsó Zoltán ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

MTI Autó

Támogatás a szőlőben, gyümölcsösben elhasznált gázolaj után

A fél hektárnál nagyobb szőlő- és gyümölcsültetvények után, legfeljebb hektáronként évi 100 liter gázolajig literenként 70 forint vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe - a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter erről szóló rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI Itthon

Este éri el a vihar Budapestet

A vihar hétfő délután öt óra körül érheti el Nyugat-Magyarországot; a fővárosban este kilenc és tíz óra között lehet viharra számítani - közölte Fehér Tamás meteorológus.

MTI Autó

Apeh: üzemanyagárak májusban

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) hétfőn közzétette az adózók által elszámolható májusi üzemanyagárakat.


A címlapról ajánljuk