MTI Autó

Kisebb a dugó, már jár a villamos is a Körúton

Csökkent a torlódás a József körúton, ahol csütörtökön reggel egy vízcső meghibásodása miatt két sávot lezártak az autóforgalom elől a Petőfi híd irányában. A 4-6-os villamosok újra járnak a Moszkva tér és az Oktogon között.

MTI Autó

Az M5-ösön öt kamion rohant egymásba

Öt kamion - három magyar, egy horvát és egy spanyol - rohant egymásba az M0-ás autópályán a diósdi kihajtónál, az M5-ös autópálya felé tartó szakaszon csütörtökön - közölte Lukács Anita, a Rebisz szóvivője az MTI-vel.

Bari Máriusz Tech

Londonban mutatkozik be a jövő személyi gyorsszállítója

A londoni Heathrow repülőtéren mutatkozik be két éven belül a jövő személyi gyorsszállító rendszere, a PRT (Personal Rapid Transport), írja a BBC. A sofőr nélküli gyorskapszulák 40 km/h-s sebességgel robognak majd a terminál és a parkolók között és alig kell tíz másodpercnél többet várni rá.

hvg.hu Autó

Mohó állam, drága benzin?

A gazdasági tárca honlapján lévő adatok alapján a holtankoljak.hu összehasonlította az Európai Unió átlagos üzemanyagárait. A konklúzió elég megdöbbentő: ahol magasak az adók, és ezáltal magas a végfogyasztói ár is, jóval alacsonyabb a gázolaj és a benzin alapára, mint azokban az országokban, ahol az állam nem annyira mohó.

Bari Máriusz Tech

IBM: így élünk majd öt év múlva

Másodjára hozza nyilvánosságra az IBM a "Next Five in Five" listát, amelyben azt taglalja: mi az az öt technológia, amely megváltoztathatja az elkövetkező öt évben az emberek életét. A lista piackutatási és társadalmi trendeken, valamint az IBM laborok fejlesztésein alapul.

hvg.hu Autó

Titkos fegyver közlekedési dugó ellen

A holland TomTom cég egy olyan készüléken dolgozik, mely érzékelné a dugóktól beállt utakat, és a sofőrt egy másik, rövidebb úton vezetné el a célhoz.

hvg.hu Autó

Teszt: ha olcsón kell dízel, USB-vel

Légies karosszéria, japános fejlettség, hosszú távú megbízhatóság, kemény futómű, erős és takarékos motor, jó árértékarány. Kipróbáltuk az i30-at.

hvg.hu Autó

A biztosítók első csekkjein magas összegek szerepelhetnek januárban

Azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akik december 1-jéig felmondták régi a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat, december 31-ig meg kell kötniük új biztosítási szerződésüket, az első díj befizetési határideje január 31. - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) kedden az MTI-vel.

hvg.hu Autó

Melyik az év tesztautója? Szavazzon!

Január másodikán éjfélkor zárul az a szavazás, amelyen olvasóink eldönthetik, hogy a 2007-ben az Autómenedzser.hu autós portálon tesztelt autók közül melyik tetszett nekik a legjobban. Nyolc kategóriában - prémium kisautó, családi egyterű, céges autó, prémium üzleti autó, szabadidő-autó, terepjáró, kompakt sportkocsik és álomautók - szavazhatnak az év tesztautójára. Önnek melyik kellene?

MTI Itthon

Időjárás: hétvégén is várható havazás, hózápor

A Skandináv-félsziget déli részétől Franciaországon át egészen a Pireneusi- félszigetig húzódó anticiklon már napok óta alig változtatja helyzetét. Így arrafelé továbbra változóan felhős az ég, helyenként azonban tartósabban megmarad a köd, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

MTI Autó

Áll a forgalom több zalai útszakaszon

Több zalai útszakaszon, a 7-es főúton, a 74-esen és a 75-ösön is szinte teljesen leállt a közlekedés a pénteken reggel kezdődött havazás és erős szél következtében árokba csúszott, elakadt kamionok és személyautók miatt; a forgalom a megyében csak dél körül állt helyre.

MTI Itthon

Fennakadásokat okoz a havazás a közlekedésben Vas megyében

Fennakadásokat okoz a pénteken délelőtt kezdődött havazás Vas megye közútjain, a lehullott 8-10 centiméternyi hó ráfagyott az utakra, a nem megfelelő téli felkészítéssel közlekedő kamionok több helyen is megcsúsztak, torlódásokat okoztak - tájékoztatott Devecseri Gábor a Magyar Közút Kht. szombathelyi üzemmérnökségének ügyeletese.


A címlapról ajánljuk