hvg.hu Autó

Már csak néhány napig köthető meg az új kötelező

Előzetes becslések szerint a 3 és fél millió autós mintegy 10 százaléka döntött úgy december 1-jéig, hogy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződését a jövő évre más biztosítónál köti meg.

MTI Autó

Borsodban sok az ittas autós

Az ittasan, illetve kábítószer hatása alatt közlekedő autósok kiszűrésére országos közlekedésbiztonsági akciót indított hétfőn a rendőrség; Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csaknem száz autós akadt fenn a szűrőn.

automenedzser.hu Autó

Skoda teszt: kettős ügynök

Igazi bombaként hatott egy éve a hír, hogy a Skoda újabb típussal, ezúttal egy kompakt egyterűvel tör be az európai piacra. A Roomster a várakozásoknak megfelelően igazi sikerautó. Okos és praktikus. Csak drága.

MTI/hvg.hu Autó

A Daihatsu segítségével lesz világelső a Toyota

A japán Daihatsu kisautógyár jövőre 5,4 százalékkal 1,002 millióra akarja növelni eladott kocsijai számát, ez hozzásegítheti a Toyota csoportot - amelyhez a Daihatsu is tartozik -, hogy az értékesítés mennyiségében is legyőzze az amerikai General Motorst, és a világ legnagyobb autógyár-csoportja legyen már jövőre.

MTI Itthon

Eddig 9460 szavazat érkezett a KRESZ-módosításokra

Eddig összesen 9460-an szavaztak arról, hogy kötelező legyen-e az úttesten tartózkodó gyalogosoknak és kerékpárosoknak a fényvisszaverő mellény használata; a szavazás jelenlegi állása szerint a válaszadók több mint fele igennel voksolt - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szombaton az MTI-vel.

hvg.hu Autó

Magyar csapat vezetheti Dakarba az első Opel Antarát

Szalay Balázs a kilencedik Dakarra készül, Bunkoczi László navigálásával a negyedikre, az Opel Antarával pedig az elsőre. A Portugáliából induló mezőny – 250 motoros, 187 autós páros és 88 kamionos trió - 16 nap alatt 8696 kilométert tesz meg, miközben átszeli a Nyugat-Szaharát.

euractiv.hu Autó

Egységes európai jogosítvány 2013-tól

Második olvasatban is elfogadta az Európai Parlament az európai jogosítványokkal foglalkozó irányelvet. A képviselők azt szeretnék, ha 2013-tól egységesen, minden tagállamban kártyaformátumú uniós jogosítványt adnának ki. Újdonság, hogy nagy motorokra a jövőben csak 24 évnél idősebbek kaphatnak majd vezetői engedélyt.

hvg.hu Autó

Uniós rendőrök vadásznak ittas és drogos sofőrökre

A Tispol (az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata) ellenőrzési terve alapján december végén nemzetközi razzia során hazánkban is szigorúbb ellenőrzésekre számíthatnak az autósok. A cél az ittas és a kábítószertől bódult vezetők kiszűrése és megbüntetése.

hvg.hu Autó

Márciusban jön az új magyar kabrió

Színtiszta sportosság, a vezetés hamisítatlan élménye és bőséges teljesítmény, ez az új Audi TT Roadster. A Győrben készülő nyitott sportkocsi sikeres elődje irányvonalának folytatója.

MTI Autó

Gyorsult az autópiac Európában

Novemberben 1,22 millió új autó kapott rendszámot Európában, 3,9 százalékkal több, mint tavaly novemberben, jelentették az európai autógyártók szövetségében (ACEA) pénteken.

hvg.hu Autó

A télapó idén Hummeren érkezik - galériával

Megdöbbentő változás érte a télapót: rénszarvas vontatta szánját egy különlegesen tuningolt Hummer H2-re cserélte. A Pro7 televízió Galileo című műsorában feje tetejére állt a világ.

automenedzser.hu Autó

Ingyen reklámautó: piramisjáték vagy az évszázad üzlete?

Akár nulla százalékos kezdőrészlettel új autóhoz juthatunk, sőt még a törlesztő részletet is átvállalják helyettünk azok a cégek, amelyek reklámokkal matricázzák fel a gépkocsinkat. De mit kell tennie az ügyfélnek? Például belépéskor regisztrációs díjat fizetni. Nem is keveset. Reklámszakemberek vitatják, hogy az alig egy éve induló reklámautós cégek reklámokból tudnák finanszírozni a havi több százmillió forintra rúgó törlesztő részleteket.

hvg.hu Autó

Sztárok tomboltak a dzsungelharcos Tiguan bemutatóján

Egy hollywoodi stúdióban leplezték le a Concept Tiguant. Acél állványzatok, neonfények és narancsszínű keréknyomok idézték fel egy betondzsungel atmoszféráját, vagyis a Volkswagen kompakt szabadidő-autójának életterét.

hvg.hu Autó

Újabb jövőautókat mutat be a Mazda

A Mazda január elején, a 2007-es Észak-Amerikai Autószalonon (NAIAS) mutatja be a teljesen új Mazda Ryuga tanulmányautót, valamint az új, Mazda Tribute HEV hybrid-elektromos járművét.

hvg.hu Autó

A legolcsóbb benzin 243 forint

Nem változott jelentősen az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon szerdára virradóra. A benzin átlagos ára 256,20 forint, a gázolaj átlagos ára 257,40 forint, ami néhány fillér különbséget jelent csupán a múlt szerdai átlagos árakhoz képest.

MTI Karrier

Botrány az autógyárban: önként távoznának a dolgozók

Váratlan fordulatot vett Belgiumban az elmúlt hetek legnagyobb botrányának számító ügy: a Volkswagen brüsszeli gyáránál bejelentett nagyarányú elbocsátás. Míg két héttel ezelőtt a dolgozók felháborodottan tüntettek a gyárkapunál, most hosszú, tömött sorokban állnak ugyanott, hogy feliratkozhassanak az önként távozók listájára.

hvg.hu Autó

Nálunk a Berlingo a sztár

A Citroën 2006 első tizenegy hónapjában összesen 7013 személy- illetve haszongépjárművet értékesített, ami a piac 6,6 százalékos csökkenése ellenére, több mint 3 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A Citroën ezzel a 11. legnépszerűbb márka Magyarországon. Piaci részesedése 3,79 százalék, ami 0,5 százalékponttal magasabb a 2005 első tizenegy hónapjánál.

automenedzser.hu Autó

Seat-teszt: az aszfalt ördöge

Mint a színe, olyan ez az autó: mágikus és ördögi. Száguldásra termett, nem hétköznapi használatra. Nagyon kéne.


A címlapról ajánljuk