MTI Autó

Elszámolt a kormány a vízágyúkkal

Egy 2008 tavaszán indult önrevízió után számolta el a kormány a Schengen Alap hazai forrásaiból a vízágyúk beszerzését - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára a csütörtöki budapesti kormányszóvivői tájékoztatón egy kérdésre válaszolva.

MTI Autó

Pánikol az unió az autóipari válság miatt

Rendkívüli találkozóra Brüsszelbe hívta az Európai Unió tagországainak ipari ügyekben illetékes minisztereit az Európai Bizottság az autóipart sújtó nemzetközi válság miatt.

MTI Itthon

Sok a baleset, de minden települést el lehet érni

Nincs megközelíthetetlen település az ónos eső és a fokozott jegesedés ellenére sem csütörtök délben az országban, de sok a baleset, több megyében akadozik a buszközlekedés és a postai szolgáltatás.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Tizenöt éves mélyponton az autóeladás Európában

Európában tavaly 7,8 százalékkal esett vissza az új autók eladása a hitelválság és a vásárlási kedv hanyatlása miatt. Ezzel az értékesítés tizenöt éves mélypontra került – tette közzé csütörtökön az ACEA autóipari szakmai szövetség.

MTI Autó

Oroszországban is érvényes a kötelező biztosításunk

Ez év első napjától Oroszország is tagja a nemzetközi zöldkártyarendszernek, így aki oda utazik autóval, nem kell a határon biztosítást kötnie, mivel a magyar kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hatályos ott is - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) közleményéből, amely szerdától olvasható a honlapján.

MTI Itthon

Piros riasztás Dél- és Észak-Dunántúlra

Szerda este újra kiadta a harmadfokú, piros riasztást a dél- és észak-dunántúli régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) - mondta Tóth Tamás meteorológus.

hvg.hu Autó

Az autóipar dilemmája: takarékos autó vagy eladható kocsi?

2008 negyedik negyedéve globális szinten siralmas volt az autógyárak szempontjából. Az idei kilátások sem túl biztatóak. A szakma ugyanis kettős dilemma előtt áll: takarékos, környezetkímélő autókat gyártsanak, vagy az olcsó benzint kihasználva, továbbra is a benzinfaló izomautókat. Most éppen ismét ezek fogynak jobban.

MTI Gazdaság

Nem lesz a Renault-é a Chrysler

A Chrysler cáfolta azokat a felröppent találgatásokat, hogy a hármas számú amerikai autógyártó - amely egykor a német Daimler céghez tartozott - vevőt keres egyes márkáira, illetve vállalatrészeire.

hvg.hu Autó

Nyertesek és vesztesek a magyar autópiacon 2008-ban

A forgalom drasztikus csökkenésével számolnak idén az autókereskedők. A visszaesés évek óta tart, 2008-ban 10 százalékos volt a zuhanás, 159 ezer új személyautót és 31 ezer haszonjárművet adtak el. Nem voltak kelendők 2008-ban a klasszikus terepjárók, a mini- és a kisautók, illetve a buszok. Bővült, illetve szinten maradt a 4x4-es autók, a prémium terepjárók, a prémiumautók, a középkategóriás személyautók, valamint a 3,5-5 tonna közötti és a 15 tonna fölötti haszonjárművek piaca.

MTI Tech

Repülő autóval utaznak Londonból Timbuktuba brit kalandorok

Brit kutatócsoport kel útra szerdán, hogy a Parajet Skycar, egy bioüzemanyaggal működő repülő autó fedélzetén, felváltva közúton, illetve levegőben tegye meg a London és az afrikai Maliban fekvő Timbuktu közti 6000 kilométeres utat.

MTI Itthon

Javultak az útviszonyok a Dél-Dunántúlon

Reggel óta javultak, de továbbra sem jók az útviszonyok a Dél-Dunántúlon, ahol estére újabb ónos esőre lehet számítani - közölte a Magyar Közút regionális főmérnöke.

Tech

Mitől ónos az ónos eső?

Miért nevezik az ónos esőt ónosnak? Ónos vagy ólmos inkább ez a bizonyos eső? A National Geographic összeállítása az életünket megkeserítő jelenségről.


A címlapról ajánljuk
Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kilencedik évére kevés olyan terület maradt, ahol nem jelent meg és kezdett saját képére formálni mindent a hatalom, most azonban oda is megérkezett a fiatal harci hév. Ez a hvg.hu heti politikai összefoglalója.