MTI Gazdaság

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

hvg.hu Autó

Győzni akar idén a Seat armada

Madridban mutatta be csapatát a Seat, amely megújulva immár harmadszor vesz részt a WTCC-ben (FIA Nemzetközi Túraautó Bajnokság), idén ráadásul azzal a céllal, hogy az első helyet szerzik meg. A csapat 2005-ben harmadikként végzett a gyártók versenyében és második lett 2006-ban, a spanyolok idén győzni akarnak.

automenedzser.hu Autó

Nissan Qashqai - Megérkezett a városi nomád

A Nissan bemutatta Magyarországon a legújabb crossover modelljét a Nissan Qashqait. Különleges formája a személyautók lendületes vonalainak és a 4x4-esek erőt tükröző megjelenésének házasítása.

MTI Autó

Indiában terjeszkedik a Skoda

Nagyszabású beruházást tervez Indiában a cseh Skoda Holding: turbinagyárat kíván létesíteni azzal a céllal, hogy a későbbiekben vezető szállító legyen Ázsiában az 50 megawatt teljesítményű turbinák piacán.

automenedzser.hu Autó

Őrült autók a genfi szalonon

A genfi szalon nem csupán az európai autóipar legjelentősebb évnyitó rendezvénye, ahol a legnagyobb gyártók bemutatják világmegváltó modelljeiket. Genfben mindig számíthatunk különlegességekre, az idén különösen.

hvg.hu Autó

50 éves a Trabant

A keletnémet kétütemű első modellje 1957-ben gördült ki a gyárból. Bár mára szinte eltűnt az utakról, sokaknak a szívéhez nőtt a füstokádó kisautó, s nem egy autós passzióból tart a háznál egy Trabantot.

hvg.hu Autó

Videó az izraeli repülő autóról

Másfélmillió dollárba, azaz 287 millió forintba kerül majd az X-Hawk márkájú repülő gépkocsi, amelyet az izraeli Urban Aeronautics cég 2010-ben szándékozik forgalomba hozni. Videó.

hvg.hu Autó

Két új hibridet mutat be Genfben a Toyota

A 2007-es Genfi Autószalonon lesz a Hybrid X világpremierje, annak a koncepciónak, amely egy új formatervezési nyelvet jelöl ki a hibrid modellek számára, miközben a jövőbeni hibrid autók technológiai mintájának a szerepét is betölti.

hvg.hu Autó

Takarékosabb Audi-motorok

Az Audi négy új, különösen takarékos üzemű modellel bővíti két legnagyobb sorozatú családjának választékát. A benzines – például az A4 2.0 TFSI e – és a dízel – például az A3 1.9 TDI e – erőforrások tekintetében ugyanis egyaránt a közvetlen befecskendezéssel működő, fejlett motortechnika képezi a különösen nagy hatótávolság alapját.

MTI/hvg.hu Autó

Repülő kocsit építettek az izraeliek

Másfélmillió dollárba, azaz 287 millió forintba kerül majd az X-Hawk márkájú repülő gépkocsi, amelyet az izraeli Urban Aeronautics cég 2010-ben szándékozik forgalomba hozni.

MTI/hvg.hu Autó

A Volvo megveszi a Nissan Dieselt

A svéd Volvo teljes egészében megveszi a japán Nissan Diesel teherautógyárat, s ezzel jelentősen erősíti piaci pozícióit Ázsiában.

hvg.hu Autó

Genfben bemutatják az új kettes Mazdát

A Mazda a 77. Nemzetközi Genfi Autószalonon tartja az új Mazda2 (Japánban Mazda Demio) világpremierjét. A sajtó képviselőit március 6-7-én, a nagyközönséget március 8-18. között fogadja a kiállítás.

hvg.hu Autó

Az Alfától érkezett az Audi új formatervezője

A 44 éves Wolfgang Josef Egger lesz az Audi csoport vezető formatervezője május elsejétől. Egger Walter Maria de’Silvát követi, aki a Volkswagen-csoport vezető formatervezője lett február elseje óta.

MTI Itthon

Több autó is áthajtott az elgázolt férfin

Két vagy három autó is végighajthatott azon a férfin, akit keddre virradó éjszaka gázoltak halálra Hódmezővásárhely és Szeged között a 47-es út két sávra szűkülő szakaszán.

hvg.hu Autó

Akár 635 liter lehet az Altea XL csomagtere

A Seat Altea XL megőrizte testvére innovatív formáit és sportos menettulajdonságait, ám mindenekelőtt a családok igényeire készült, akik számára elsősorban a tágas belső és a bőséges csomagtér fontos, kiemelkedő biztonsági adottságokkal kiegészítve.

hvg.hu Autó

Aranyérmes a Suzuki a szezonnyitón

Két suzukis versenyző állhatott fel a dobogóra a hétvégén rendezett szezonnyitó norvég ralin. Per-Gunnar Andersson, a 2004-es JRC - Junior Rally Championship – világbajnok ismét a régi formáját hozta: meggyőző, több mint 7 perces előnnyel végzett az élen. A svéd versenyző és Swift Super 1600-as autójának teljesítményére jellemző, hogy a 18 szakaszból 16-ot nyert meg.

MTI Autó

Massának tetszik az új Ferrari

Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari brazil pilótája szerint kitűnően sikerült az idei világbajnokságra tervezett versenyautó, a F2007 jelzésű gép.