hvg.hu Autó

A legtöbb pickupot a Nissan adta el Európában

Értékesítésének első teljes évében 45 ezer 200 forgalomba helyezett gépkocsival a Nissan Navara lett 2006-ban az Európában legnagyobb darabszámban eladott pickup modell. Az európai pickup-piacon ezzel igen jelentős, 25 százalékos részesedést sikerült elérni.

hvg.hu Autó

A legmegbízhatóbb autók: Mazda, Honda, Toyota

Az amerikai székhelyű Warranty Direct piackutató cég 3-9 éves korú autók tulajdonosai között végzett felmérést, mely során 450 ezer angol és amerikai jármű meghibásodási adatait összegezte. Az eredmények alapján a Mazda járművei végeztek az élen 8,04 százalékos meghibásodási rátával - ami azt jelenti, hogy 100 autóból mindössze nyolcnál észleltek kisebb-nagyobb rendellenességet.

automenedzser.hu Autó

Növekvő autóeladások Európában

Ha nem éppen lendületesen, de nőttek tavaly az autóeladások Európában, különösen a kelet-közép-európai régióban, ahol - Magyarországot kivéve - egyre több új autó fogy.

MTI Autó

A Porsche hozza a legtöbb pénzt

A stuttgarti Porsche sportautógyár keres a legtöbbet egy-egy autón versenytársaihoz képest. A B und D-Forecast gazdaságkutató intézet felmérése szerint a Porsche minden egyes eladott autón 21 ezer 799 eurót keres adózás előtt. Ez kilencszer annyi, mint a második helyezett BMW-é, ahol az adó előtt nyereség autónként 2475 euró.

MTI Autó

Daciával kel versenyre a Toyota

Árában a Dacia Logan modellel versenyképes autóval készül piacra jönni a japán Toyota. A gyártás minden folyamatában költséghatékony módszerek alkalmazásával sikerül majd nekik a Renault jegyezte Renault népautóval versenyre kelniük.

MTI Autó

Jól megy a Dacia Logan külföldön

Tavaly 36,8 százalékkal 76 ezerre nőtt a Dacia gyárban előállított Logan személygépkocsik értékesítése külföldön, ez a Romániában gyártott személygépkocsik 95 százaléka.

hvg.hu Autó

Környezetkímélő üzemanyaggal fuvarozzák a davosi fórum résztvevőit

Az Audi a január 23-28. között a svájci Davosban megrendezett World Economic Forum (WEF) Annual Meeting 2007 alkalmából egy premierrel szolgál. A négykarikás márka, amely a fórumon a fuvarszolgálatot nyújtja, első alkalommal tölti föl Audi A8 flottája egy részének tankját a környezetvédő SynFuel dízelüzemanyaggal.

hvg.hu Autó

Brit elismerés a Citroen fényterűjének

A Citroën új, hétüléses Grand C4 Picassóját választották a legjobb egyterűnek a What Car? Awards versenyében 2007-ben, épp azon a héten, amikor megkezdődött az innovatív kompakt egyterű forgalmazása az Egyesült Királyságban.

MTI Itthon

Órákra lezárták az M1-es autópályát

Mintegy 3-4 órára le kellett zárni az M1-es autópályát hétfőn délelőtt Tatabányánál, ahol egy Győr irányába tartó, vasbeton elemeket szállító kamion felborult - közölte az Autópálya-rendőrség szóvivője.

automenedzser.hu Autó

BMW-újdonságok 2007-ben

Izgalmas éve lesz idén a BMW-nek, a genfi autószalonon újdonságok hadát mutatja be a bajor márka. A Mini kínálatában is érkezik újdonság, a Mini Cooper D személyében.

MTI Autó

Hat év börtön várhat a Hyundai elnökére

Az ügyészek hat év börtönbüntetést kértek a dél-koreai Hyundai autóipari konszern elnökére, aki ellen sikkasztás, és egyéb törvénytelességek miatt folyik eljárás.

MTI Autó

Még mindig a General Motors adja el a legtöbb kocsit a világon

Tavaly előzetes becslések szerint kevéssel visszaestek a világ első számú járműgyártójának, az amerikai General Motorsnak az eladásai, de a 9,09 milliós értékesítési adattal még mindig a legnagyobb maradt. Az idén a GM-et lekörözni akaró japán Toyota 8,8 millió autóját értékesítette 2006-ban.


A címlapról ajánljuk