MTI Autó

Roncsautókkal ijesztgetik a gyorshajtókat Ukrajnában

Közlekedési balesetekben összeroncsolódott személygépkocsi-maradványokat helyeznek el a gyorshajtók megfékezésének reményében a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megye balesetveszélyes útszakaszai mellett.

hvg.hu Autó

Milyen autóval járnak a miniszterek?

A kormány évi 200-250 millió forint megtakarítást remél attól, hogy a minisztériumi autóparkokat 2006-ban összevonta, s kezelését egy szervezetre, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságra bízta. 2007-ben 840 millió forintba kerültek az állami autók, ebből 39 milliót bérelt járművekre és taxira költöttek.

MTI Autó

Közép-Európában a hazai gyártású használt autók keresettek

A közép-európai országok használtautó-piacain azok a modellek szerepelnek az eladási listák első három helyén, amelyek gyártóit a vásárlók hazai vállalatnak tekintik - derül ki az egyik nagy használtautó-kereskedő ügyfelei körében elvégzett felméréséből.

hvg.hu Autó

A lengyel népautó

Kicsi és kedves, de ugyanakkor sportos és vagány a Chevrolet Aveo vadonatúj, háromajtós változata. A márka egyik legfontosabb modelljét szülőhelyéhez közel, a lengyelországi Wroclaw környékén próbáltuk ki.

MTI Tech

Nyereséges a narancshéjból gyártott bioüzemanyag

Lázasan keresik a módját, hogyan lehetne hulladékokból, például szalmából, hulladék fából vagy íróból benzint helyettesítő etanolt előállítani. Most éppen a narancshéj került reflektorfénybe - derül ki a német Handelsblatt című napilapból.

automenedzser.hu Autó

Chevrolet Aveo teszt: Made in Europe

Noha az időjárás a hazaihoz képest hűvös és kissé barátságtalan Alsó-Sziléziában, a helyszínválasztás nem véletlen.

MTI Autó

Az Audi ismét a térségben keres helyet

Tizenöt új modellt tervez piacra dobni az Audi gépkocsigyártó 2015-ig, ezért a vállalat egy új gyár építését tervezi - nyilatkozta Ruppert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke a Ziarul financiar című román napilapnak.

MTI Világ

A magas benzinár megváltoztatja az amerikaiak autóvásárlási szokásait

A demokrata párti elnökjelöltségért küzdő Barack Obama szenátor szerint, ha a benzin ára tovább emelkedik, az amerikaiak meg fogják változtatni autóvásárlási szokásaikat. Ő maga egy hibrid - benzin és elektromos hajtású - autó tulajdonosa, de mint mondta, alig használja kocsiját.

MTI Autó

Addig nem demonstrálnak, amíg van remény a megegyezésre

A Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) addig nem szervez közúti demonstrációt, amíg van remény arra, hogy a kormányzati döntéshozókkal a fuvarozók helyzetének könnyítéséről folytatott tárgyalások eredményesek lesznek - mondta Dittel Gábor, a NiT ügyvezető főtitkára szombaton a szervezet idei beszámoló közgyűlésén Budapesten.

MTI Autó

Öten sérültek meg egy várpalotai közúti balesetben

Három felnőtt és két gyermek sérült meg abban a közúti balesetben, amely szombat délután történt a 8-as számú főúton Várpalotánál, az alumíniumkohó előtti útszakaszon - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

MTI Itthon

Új buszmegállók jöhetnek létre a fővárosban

Egyes autóbuszvonalak meghosszabbításával olyan területek is elérhetővé válhatnak a fővárosban, ahol eddig nem, vagy a nagyobb távolság miatt csak nehezen lehetett igénybe venni a tömegközlekedési eszközöket - közölte a BKV az új paraméterkönyv-tervezettel kapcsolatban szombaton az MTI-vel.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával