hvg.hu Autó

Vérfolt miatt hívta a zsarukat a kocsimosó

Egy egész napja ráment néhány dél-afrikai nyomozónak, hogy kiderítse, milyen bűncselekmény kapcsolódik egy véráztatta limuzinhoz, amelyet egy kocsimosó személyzete jelentett be.

hvg.hu Autó

Három ázsiai autót csaptak a falnak

Az EuroNCAP legutóbbi töréstesztjén három távol-keleti autót csaptak neki a falnak. Egyedül a Lexus IS ért el ötcsillagos minősítést, a Honda Civic és a Kia Carnival csak négycsillagos.

hvg.hu Autó

Máris megújul az Opel Astra

Februártól új motorokkal és felfrissített dizájnnal kerül a márkakereskedőkhöz az Opel Astra. Harmadik nemzedéke, az elmúlt két évben, 1,2 millió vevőre talált, és ezzel meghatározó szerepet játszik Európa autós statisztikájában. Az új Astra a Bolognai Autószalonon (december 7-17.) mutatkozik be, november végétől rendelhető.

hvg.hu Autó

Ötvenezer hibrid Prius fut az európai utakon

Az ötvenezredik Toyota Priust a haarlemi Dijksman Toyota kereskedés adta el egy helyi családnak. Hollandiában igen népszerű a hibrid, az európai Priusok 10 százalékát itt értékesítik.

automenedzser.hu Autó

Hyundai-teszt: szebb, jobb, drágább

Az ember sajnál minden elveszített centit abból, ami az övé. A Hyundai mégis kisebbre vette az Accent fazonját. Szebb lett, jobb lett mint elődje és drágább. Eltolódott a hangsúly.

hvg.hu Autó

Fiat 500: kéthengeres izompacsirta

A legutolsó kéthengeres sikertörténet a Citroen 2CV-é volt, hogy a Trabantról ne is beszéljünk. A Fiat most újra előveszi ezt a technikát, igaz a kis 500-as 0,9 literes motorja 110 lóerőt is képes mozgósítani.

hvg.hu Autó

Japánban kapott díjat a Nissan 350Z

A Nissan 350Z egy újabb díjjal gazdagította az eddig is sok trófeát tartalmazó vitrinjét, miután elnyerte a 2007-es Japanese Performance Car of the Year díjat, amit az újság decemberi számában publikáltak.

hvg.hu Autó

Három szakaszgyőzelmet szerzett a Touareg a sivatagban

Jól sikerült a Volkswagen számára a főpróba a 2007-es Dakar rali előtt: A UAE Desert Challenge-en, az FIA Tereprali Világbajnokság utolsó futamán Carlos Sainz (Spanyolország) és navigátora, Michel Périn (Franciaország) három szakaszgyőzelmet szerzett meg az ötből, a Dakarra felkészített Volkswagen Race Touareg 2 versenyautóval.

euractiv.hu Autó

Lecserélhetik az összes kamion tükreit az EU-ban

Szakértői becslések szerint évente mintegy 400 ember hal meg az EU-ben azért, mert a teherautók visszapillantó tükrének holt tere miatt nem veszi őt észre a sofőr. Brüsszel most a teherszállító járművekre vonatkozó „tükörreformmal” igyekszik javítani a gyalogosok és kerékpárosok biztonságát. A visszapillantó tükrök kötelező cseréje várhatóan 400-600 millió euróba kerül az unióban.

hvg.hu Autó

A Cerato a legnépszerűbb Kia a világon

A Kia bejelentette, hogy személyautó és kisteherautó értékesítése 2006 októberében 66 ezer 542 járművet értékesítettek, ami 4,8 százalékkal több, az előző év hasonló időszakához képest.

MTI Itthon

Automata sebességmérő radarok az M1-esen

A bicskei és a tatabányai autópálya rendőrség területén négy automata sebességmérő berendezés helyét alakították ki a pályákat elválasztó szalagkorlátok között, a radarok telepítése még ebben a hónapban megtörténik - mondta el a tatabányai autópályarendőrség vezetője.

hvg.hu Autó

Nyolcvannégy autót ad el a kormány

A kormány az Új Egyensúly programban vállaltnál is nagyobb mértékben – 318 autó helyett összesen 341-gyel, vagyis több mint 40 százalékkal – csökkenti a minisztériumi autók számát. Ezek közül most egyszerre 84 autót értékesítésére kerül sor nyílt eljárás keretében – a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság rövidített pályázati felhívása ma jelent meg.

hvg.hu Autó

Mégsem emelkedtek ma az üzemanyagárak

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem emelkedtek szerdára az üzemanyagárak. A korábbi prognózisok öt forintos emelésről szóltak mind a benzin, mind a gázolaj ára esetében.

hvg.hu Autó

Több nő köt cascót, mint férfi

A GfK Hungária biztosításpiaci adatai szerint 2006 harmadik negyedévében a vagyonbiztosítottak közel háromötöde rendelkezett kötelező gépjármű felelősségbiztosítással. Arányuk legnagyobb a 15-29 éves korosztályban és a dél-alföldi régióban. Az adatok szerint a megkérdezetteknek csupán 7 százaléka választaná ezt a biztosítási formát az elkövetkező két évben.

hvg.hu Autó

Ötvenkét órát vezetett pihenés nélkül a lány

Két napig volt folyamatosan úton az a nő, akit nyolcvanas táblánál 120-szal mért be a német rendőrség az A1-es autópályán Münster közelében. Bár a kisteherautó sofőrje állította, hogy nem fáradt, a rendőrök ágyba parancsolták.

hvg.hu Autó

Hidrogén hajtja a luxus BMW-ét

Megkezdte a BMW a hetes sorozat hidrogénnel hajtott változatának gyártását. Az autót a közönség és a szakma először november 28-án a Los Angeles-i autószalonon láthatja.


A címlapról ajánljuk