MTI Itthon

A kormányzat kész tárgyalni a BKV-ról a fővárossal

A kormányzat akár már a hétvégén hajlandó egyeztetni a BKV helyzetének rendezéséről a főváros vezetőivel, azaz pozitívan áll Demszky Gábor főpolgármester tárgyalási javaslatához - közölte Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke.

MTI Autó

Kisebb válságban a Harley-Davidson

A legendás amerikai motorgyártót is meglegyintette a válság szele, jóllehet a luxuscégeknek eddig általában nem volt okuk panaszra.

MTI Autó

Veszélyes anyagok az utakon

Porított adipinsavat szállított és felborult egy ukrán nyerges vontató csütörtökön délelőtt Lenti közelében, a Magyarországon veszélyes anyagnak minősülő szállítmány azonban nem került a környezetbe. MTI-válogatás a hasonló magyarországi balesetekből 2005 óta.

MTI Autó

A Skoda megkétszerezi a gyártást

A német Volkswagen csoporthoz tartozó Skoda Auto több mint kétszeresére tervezi növelni a gyártást a következő tíz évben: 2018-ban a három csehországi üzemben - Mlada Boleslav, Kvasiny, Vrchlabi -, valamint a többi külföldi gyárban összesen 1,5 millió autót fognak összeszerelni.

MTI Autó

BKV-sztrájk: már most nincs szabad taxi péntek reggelre

Már nem vesznek fel előrendelést péntek reggelre a budapesti taxistársaságok a BKV egész napos sztrájkja következtében sokszorosára növekedett igények miatt, és már az autókölcsönzőknél is érzékelhető a kereslet erősödése.

hvg.hu Autó

42 napra lezárják a budai alsó rakpart egyik szakaszát

A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei beruházás részeként április 21-én elkezdődik a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építése a budai alsó rakparton, a Lágymányosi híd és a Bertalan Lajos utca közötti szakaszon. Ez a budai rakpartot érintő csatornafektetés első üteme lesz, amelynek ideje alatt, várhatóan május 31-ig, az említett rakpartszakasz a forgalom elől le lesz zárva.

MTI Autó

A BMW növekedni akar Kínában

A német BMW szeretné növelni termelési kapacitásait Kínában, de még nem döntött, hogy új gyártóegységgel, vagy a meglévő bővítésével teszi ezt. Az elképzelés idővel évi 60 ezer autó gyártása, ami a tavalyi kínai BMW-gyártás megkétszerezését jelentené.

MTI Világ

Keresik a Youtube-on látott ámokfutót

Nagy erővel keres a brit közlekedésrendészet egy motorost, aki a saját maga készítette filmfelvétel tanúsága szerint 236 kilométeres sebességgel mutatott be hajmeresztő szlalomot egy zsúfolt országúton.

hvg.hu Autó

Középkategóriában támad a Suzuki - videóval

A kisautók kerülnek a figyelem középpontjába a jövőben – legalábbis a legutóbbi autóvásárokon erről beszéltek a legtöbbet. Csupán kiskategóriás autókkal azonban nem lehet piacvezetőnek lenni. A Suzukinál úgy vélik, a középkategóriában is fejlesztenie kell.

MTI Shake

Iskolabusz-tragédia: 44 halott

Vízbe zuhant egy iskolásokat szállító autóbusz egy csatorna felett átívelő hídról Nyugat-Indiában, a szerencsétlenségben legkevesebb 44-en vesztették életüket, többségükben gyerekek.

MTI Autó

MÁV ÁBE: fizetni kell a díjakat, mert elvész a bónusz

A MÁV Általános Biztosító Egyesülethez (ÁBE) kirendelt felügyeleti biztos a díjak fizetésére hívja fel az ügyfelek figyelmét, a felügyelet pedig az állomány átruházásról tett közzé tájékoztatót - a dokumentumok az egyesület, illetve a felügyelet honlapján olvashatók.

MTI Autó

Ismét rekordot döntött az olajár

A Brent típusú nyersolaj határidős ára kedden a gyengülő dollár és az ellátási aggodalmak hatására rekordszintre, jóval a hordónkénti 110 dollár fölé emelkedett.