hvg.hu Autó

Megérkezett a Mazda sportterepjárója

A Mazda átfogó modellfejlesztésének legújabb gyümölcse megérkezett Magyarországra: a tengerentúlon már piacra került sportos szabadidőautó, a CX-7 megkezdte európai karrierjét, így hazánkban is kezdetét vette a modell előértékesítése.

MTI Autó

Életbe lépett a nemzetközi büntetésbehajtás az EU-ban

Érdemes jobban figyelni a közlekedési szabályokra az EU-országokban, miután életbe lépett a legalább 70 eurós bírságok határokon átnyúló behajtására vonatkozó közös szabályozás, figyelmeztette az autósokat húsvét előtt az APA hírügynökség.

automenedzser.hu Autó

Villanyrendőrökkel kommunikál a jövő autója

A gépkocsi és közlekedési infrastruktúra közötti adatközlés alkalmazásával lehetőség lesz az autók és a közlekedési lámpák közötti kommunikáció szinkronizálására. A Nissan beruházásba kezd a fejlett közlekedési lámpák telepítésére a Kanagawa tartományban lévő Nissan Technical Center környékén, hogy adatokat gyűjtsön a több száz, a kísérletben résztvevő Nissan dolgozó gépkocsijáról.

MTI Itthon

Lemossák a Szabadság hidat

A Szabadság híd lemosásával folytatja tavaszi akcióját szerdán és csütörtökön éjszaka a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

automenedzser.hu Autó

Vérbeli Porschével szaggattuk a ring aszfaltját

Különleges tesztelés helyszíne volt március közepén a Hungaroring, ahol huszonhét Porsche GT3 Cup mérte össze erejét. Egy speciális kétüléses versenyautóban néhány újságíró is végigizgulhatta a 4,38 kilométeres pálya lerohanását. Dübörögnek a boxerek, izzik a vas, a szerelők szorgoskodnak, a szakács sütöget: így indul a német motorsport mogyoródi orgiája.

hvg.hu Autó

Keresik Európa legjobb kamionsofőrjét

Európa 27 országában rendezik meg idén is a Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető versenyt, amelynek kezdeményezője a Scania, de támogatja a Európai Bizottság Közlekedésügyi Igazgatósága és a közúti fuvarozók nemzetközi szervezete is.

MTI Autó

Szombaton Alfák árasztják el Esztergomot

Szombaton egy napra ismét az Alfa Romeók városává válik Esztergom. Több mint ötszáz Alfát várnak a Bazilika parkolójában szervezett autóstalálkozóra.

hvg.hu Autó

Kedvelik a kicsi, de erős TSI-motorokat

Nagy teljesítmény, kis lökettérfogatú, alacsonyabb fogyasztású motor, dupla feltöltés. Bevezetése óta több mint 41 ezer TSI-motoros Golfot, Jettát és Tourant adtak át.

MTI Autó

Megvédi a Volkswagent a Porsche

A német Porsche 3,6 százaléknyi részvény opciós megvásárlásával 30,9 százalékra növelte részesedését a Volkswagen csoportban. Mivel 30 százalék fölé került, a német jogszabályok szerint kötelezően ajánlatot tett a többi részvényesnek részvényenként 100,92 euróért a törzsrészvényekre. A Porsche közölte, hogy nem akarják megszerezni a Volkswagen többségét, csak mások kedvét akarják elvenni a Volkswagen megszerzésével való kísérletezéstől.

hvg.hu Autó

Naponta 617 cee’d készül a zsolnai üzemben

Amióta a zsolnai gyártósorról tavaly decemberben legördült az első ötajtós cee'd, a Kia új szlovákiai gyárának dolgozói termelékenységi rekordok sorát állították fel, idén pedig már több mint 24 ezer gépkocsit gyártottak.

hvg.hu Autó

Az év legnagyobb Honda-visszahívása

Európában csak kétezer autót érint a Honda legújabb visszahívási akciója, amelynek során Jazz, Accord és FR-V típusokat rendelnek a szervizekbe a benzinpumpa esetleges meghibásodása miatt.

hvg.hu Autó

Szódásüveg szemüveget kapnak az ittas vezetők

Lengyelországban az ittas vezetésen kapott sofőröket a büntetés mellett józanul arra kényszerítik, hogy szódásüveg vastagságú szemüvegben vezessen – így tapasztalják meg, amit részegen nem éreznek.

hvg.hu Autó

Nálunk is kapható majd a japán Almera-utód

A Nissan 2007 júniusától bevezeti a Tiida modelleket Európában. Egyelőre csak a Balti-államok, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Finnország, Görögország, Magyarország, Írország, Málta, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna számára lesz elérhető az Almera-utód.

Autó

Hibrid limuzint kínál EU-vezetőknek a BMW

A BMW az Európai Bizottsággal tárgyalt arról, hogy a felsővezetőknek hidrogén meghajtású autókat biztosítana. A BMW Sztavrosz Dimasz környezetvédelmi és Günter Verheugen iparügyi biztossal ismertette elképzeléseit. Brüsszelben a Total Fina Elf nyárig megnyitja az első hidrogén-üzemanyagtöltő állomását.


A címlapról ajánljuk