MTI Autó

Svéd-rali: Grönholm győzött

A finn Marcus Grönholm nyerte a svéd-ralit, a világbajnokság második futamát. A második helyen a vb-címvédő francia Sébastien Loeb, míg a harmadikon a szintén finn Miko Hirvonen végzett.

hvg.hu Autó

Három év garancia minden Skodára

A Porsche Hungaria Kft. által forgalmazott többi márkához hasonlóan, a Škoda modelljeihez is mostantól három év általános garancia jár.

hvg.hu Autó

Újabb káprázatos Mazda-tanulmány

Az elmúlt évben a Mazda koncepcióautó-trilógiájával kápráztatta el a világ autókiállításainak közönségét. A Sassou formanyelvével és számtalan rejtett képességével hozott újat. Tokióban a Senku, a XXI. Párizsi Automobil Fesztiválon nyerte el a legszebb koncepcióautó díját. A Mazda Kabura a Detroiti Autószalon Esztétikai és Innovációs Díját hódította el. Genfre a japán gyártó a Hakezevel készül.

MTI/hvg.hu Autó

Felújítják Tito Cadillacjét

A néhai Josip Broz Tito jugoszláv elnök Cadillac típusú, 54 éves kocsiját a Brioni szigetekről az észak-horvátországi Krapinába szállították teljes felújításra.

hvg.hu Autó

Még fapadosabb lehet a Dacia

A jelenlegi Dacia Logan modellnél árban sokkal versenyképesebb változat piacra dobását tervezi a Reanult, jelentette be Carlos Ghosn, a cégcsoport vezérigazgatója, akit a bukaresti Ziarul Financiar idéz.

automenedzser.hu Autó

Kékvillám, a nyomatékkirály

A 335d kicsit több mint egy hármas limuzin, az M-optika és a legerősebb BMW-dízelmotor násza félelmetes és izgalmas járművet hozott a világra. Nehéz letenni.

hvg.hu Autó

Audi-garancia: mostantól nem számít a kilométer

Az Audi a hazai prémium kategórián belüli 26,2 százelékos piaci részesedésével vezet a szegmensen belüli értékesítésben. A márka tavalyi 10 százalékos bővülése mellett 2007 januárjában elért 178 darabos kiszállításával is maga mögé utasította konkurenseit. Az Audi most ügyfeleinek egy kibővített garanciát is kínál.

MTI Autó

Fellázadtak a Dacia dolgozói

A többségében a francia Renault tulajdonában lévő romániai Dacia autógyár dolgozóinak ezrei tervezik a sztrájkot, amennyiben a vezetés nem egyezik bele a 26 százalékos béremelésbe.

hvg.hu Autó

Észak-Itáliában vasárnap tilos az autózás

Az észak-itáliai régiók összefogással elérték, hogy február 25-től tilos legyen autóval közlekedni az országrész településein belül. A tilalom nem érvényes a környezetkímélő járművekre, a tömegközlekedésre és a taxikra.

hvg.hu Autó

Három év garanciát ad a Volkswagen

A Volkswagen típusokat 2007. február 5. után , Magyarországon 3 év általános garanciával kínálja a márka, ráadásul az ügyfeleknek ezért nem kell felárat fizetniük. Ennek egyetlen feltétele, hogy az autó karbantartását, magyarországi márkaszervizben végezzék az első 3 évben.

hvg.hu Autó

A csehek elveszíthetik a Skodát

A cseh Skoda autógyár áthelyezi termelését, ha az EU tovább szigorítja a szennyező anyagokra megállapított kibocsátási normákat, idézte szerdán a Hospodarské Noviny a Skoda igazgatótanácsának egyik tagját, Martin Jahnt.

MTI Autó

Romániát bírálja az EU

Az Európai Bizottság megkülönböztetőnek tartja a régi autók romániai importvámjának mértékét - jelentette a Rompress.

MTI/hvg.hu Autó

Jelentősen drágultak az autók Németországban

Németországban a helyi autóklub, az ADAC járműpiaci felmérésében megállapította, hogy miközben az országban januártól az áfa emelése (16-ról 19 százalékra) drágította az autókat is, a járműkereskedők még átettek egy lapáttal az új autóknál.

MTI Autó

Majdnem teljes a Forma-1 idei mezőnye

A Toro Rosso kivételével már az összes Forma-1-es istálló kijelölte pilótáit a március 18-án Melbourne-ben kezdődő világbajnokságra. Az olasz F1-es csapatnál az amerikai Scott Speed és az olasz Vitantonio Liuzzi pályázik a legnagyobb eséllyel a két helyre.

MTI Autó

Megszüntetné a jobbkéz-szabályt az MDF

Megszüntetné a jobbkéz-szabályt, ehelyett minden kereszteződést táblákkal látna el az MDF. A tervekről Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese és Almássy Kornél, a párt alelnöke tartott sajtóértekezletet.

hvg.hu Autó

Újra 250 forint fölött a benzin ára

A várakozásoknak megfelelően átlagosan öt forinttal emelkedett mind a 95-ös benzin, mind a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon. A gázolaj átlagos ára 246 forint körül alakul, a 95-ös benzin átlagos ára pedig 251,60 forint.

hvg.hu Autó

Nem népszerű itthon a mobiltelefonos matricavásárlás

Bár az elmúlt egy évben már több mint félmillió autópálya matricát értékesítettek mobiltelefonos hívással, a magyar lakosság számára egyelőre nem túl vonzó ez a lehetőség. Többek közt ez derül ki a Szonda Ipsos január végi felméréséből.


A címlapról ajánljuk