automenedzser.hu Autó

Vérbeli Porschével szaggattuk a ring aszfaltját

Különleges tesztelés helyszíne volt március közepén a Hungaroring, ahol huszonhét Porsche GT3 Cup mérte össze erejét. Egy speciális kétüléses versenyautóban néhány újságíró is végigizgulhatta a 4,38 kilométeres pálya lerohanását. Dübörögnek a boxerek, izzik a vas, a szerelők szorgoskodnak, a szakács sütöget: így indul a német motorsport mogyoródi orgiája.

hvg.hu Autó

Keresik Európa legjobb kamionsofőrjét

Európa 27 országában rendezik meg idén is a Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető versenyt, amelynek kezdeményezője a Scania, de támogatja a Európai Bizottság Közlekedésügyi Igazgatósága és a közúti fuvarozók nemzetközi szervezete is.

MTI Autó

Szombaton Alfák árasztják el Esztergomot

Szombaton egy napra ismét az Alfa Romeók városává válik Esztergom. Több mint ötszáz Alfát várnak a Bazilika parkolójában szervezett autóstalálkozóra.

hvg.hu Autó

Kedvelik a kicsi, de erős TSI-motorokat

Nagy teljesítmény, kis lökettérfogatú, alacsonyabb fogyasztású motor, dupla feltöltés. Bevezetése óta több mint 41 ezer TSI-motoros Golfot, Jettát és Tourant adtak át.

MTI Autó

Megvédi a Volkswagent a Porsche

A német Porsche 3,6 százaléknyi részvény opciós megvásárlásával 30,9 százalékra növelte részesedését a Volkswagen csoportban. Mivel 30 százalék fölé került, a német jogszabályok szerint kötelezően ajánlatot tett a többi részvényesnek részvényenként 100,92 euróért a törzsrészvényekre. A Porsche közölte, hogy nem akarják megszerezni a Volkswagen többségét, csak mások kedvét akarják elvenni a Volkswagen megszerzésével való kísérletezéstől.

hvg.hu Autó

Naponta 617 cee’d készül a zsolnai üzemben

Amióta a zsolnai gyártósorról tavaly decemberben legördült az első ötajtós cee'd, a Kia új szlovákiai gyárának dolgozói termelékenységi rekordok sorát állították fel, idén pedig már több mint 24 ezer gépkocsit gyártottak.

hvg.hu Autó

Az év legnagyobb Honda-visszahívása

Európában csak kétezer autót érint a Honda legújabb visszahívási akciója, amelynek során Jazz, Accord és FR-V típusokat rendelnek a szervizekbe a benzinpumpa esetleges meghibásodása miatt.

hvg.hu Autó

Szódásüveg szemüveget kapnak az ittas vezetők

Lengyelországban az ittas vezetésen kapott sofőröket a büntetés mellett józanul arra kényszerítik, hogy szódásüveg vastagságú szemüvegben vezessen – így tapasztalják meg, amit részegen nem éreznek.

hvg.hu Autó

Nálunk is kapható majd a japán Almera-utód

A Nissan 2007 júniusától bevezeti a Tiida modelleket Európában. Egyelőre csak a Balti-államok, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Finnország, Görögország, Magyarország, Írország, Málta, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna számára lesz elérhető az Almera-utód.

Autó

Hibrid limuzint kínál EU-vezetőknek a BMW

A BMW az Európai Bizottsággal tárgyalt arról, hogy a felsővezetőknek hidrogén meghajtású autókat biztosítana. A BMW Sztavrosz Dimasz környezetvédelmi és Günter Verheugen iparügyi biztossal ismertette elképzeléseit. Brüsszelben a Total Fina Elf nyárig megnyitja az első hidrogén-üzemanyagtöltő állomását.

MTI Autó

Bekebelezi a Nissan Dieselt a Volvo

A svéd Volvo a Nissan Diesel japán autógyártó konszernt a részvényesek jóváhagyásával 96 százalékban megszerezheti - jelentette be a hét végén, az ajánlati határidő lejárta után a két haszonjárműveket gyártó konszern.

automenedzser.hu Autó

Néhány éven belül hibridautót gyárt Magyarország

Felavatta új cégközpontját az Antro Alternatív Erőforrásokat és Járműveket Fejlesztő és Gyártó Kht. A cég az Őrségben fejleszti új, hármas hibridhajtású járművét. Eddig 200 millió forintot fektettek be.

MTI Itthon

Három teherautó ütközött az M0-on

Egy ember súlyosan megsérült abban a balesetben, amely az M0-ás autópályán történt pénteken délelőtt, az körgyűrű érintett szakaszán négyből csak három sávon megy a forgalom, Szeged fele - mondta el az Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

hvg.hu Autó

Bemutatták az első magyar dízel raliautót

Bemutatkozott az első olyan magyar raliautó, amelynek motorterében dízel erőforrás található. A hivatalos Opel versenyszínekben pompázó Astra GTC volánja mögött az eddig is Opellel versenyző Bessenyey Zoltán ül majd, új navigátortársa pedig Papp György.


A címlapról ajánljuk