szerző:
MTI/hvg.hu

A természetvédelmi őrszolgálatok 140 millió forint értékben kaptak új terepjárókat a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól. A lestrapált Lada Nivákat Ford Rangerek és Suzuki Jimnyk váltják le.

Persányi Miklós, a tárca vezetője a 31 új jármű budapesti átadásán, a Pálvölgyi cseppkő-barlangnál elmondta: egy éven belül minden kiöregedett terepjárót lecserélnek a nemzeti parkok természetvédelmi őrszolgálatainál. Legutóbb 2004 októberében váltották fel korszerű dzsipekkel a Lada Nivákat, akkor 37 darabot. Régi típusú terepjárókból még további 50-et használ az országban dolgozó 230 természetvédelmi őr.

A 140 millió forint összértéket képviselő gépjárművek közül 25 Ford Ranger pick-up, hat Suzuki Jimny. Az új terepjárókkal az ötévesnél idősebb Lada Nivákat cserélik le. A természetvédelmi őrszolgálatok tavaly 50 millió forint értékben kaptak laptopokat, távérzékelésre szolgáló GPS-eket és távcsöveket.

hvg.hu Autó

Félelmetes a legnagyobb Toyota

A Tundrát már egyszer bemutatta a Toyota. 1999-es premierje után, a chicagói autószalonon láthatta a közönség a pick-up-ok új generációját.

automenedzser.hu Autó

Vigyázat, jövünk!

Teherautós tulajdonságokkal, személyautós kényelemmel és praktikummal felvértezett nyugodt erő, ez a Mitsubishi örökifjú pick-upja, az elnyűhetetlen L200. Volánjánál kitágul a világ, felülről nézve minden egyszerűbb, biztonságosabb. Se hó, se kátyú nem akadály.