Új Mazda az amerikai utakon

2006. május 04., csütörtök, 10:55
Szerző:


A Mazda hivatalosan is bemutatta a nagy érdeklődéssel várt Mazda CX-7 szabadidőautót. A legújabb fejlesztésű SUV még tavasszal megérkezik a Mazda-kereskedőkhöz.

© Mazda
A CX-7 valódi áttörést jelent a piacon található szabadidőautók között, hisz magában hordozza a Mazdák sportos lelkületét, a Zoom-Zoom szellemiséget. Iwao Koizumi főtervező – akinek nevéhez köthető az igen sikeres Mazda6 és az 1995-ben bemutatott RX-01 tanulmányautó – a „bővülő határok” mottóval jellemezte a CX-7 fejlesztése során végzett munkája egészét. Az első szélvédő 66 fokos szögben döntött – ez laposabb sok sportautóénál, s szinte valamennyi szabadidőautóénál. Erőteljes vonalak kötik össze az A-oszlopot és a hűtőmaszkot, a motortértető erőteljes peremet kapott; az ötszögű hűtőmaszk és a jellegzetes lámpatestek félreismerhetetlenné teszik a Mazda-identitást. Az oldalnézetet az erőteljesen emelkedő övvonal látványa uralja Hátulnézetben a jellegzetes kör motívumokat rejtő lámpatestek, valamint a két nagyméretű kipufogó végződés sejteti a CX-7-esben megbúvó sportos lelkületet.

© Mazda
A formatervhez alkalmazkodik az utastér hangulata is. A műszerfal kialakítása tovább folytatja az egyedi, „kettős tetejű” kialakítást: a kisebbik árnyékoló fedél hagyományosan a műszeregység felett található, míg a nagyobbik a műszerfal teljes hosszában fut végig, ezzel összekapcsolva a vezető és a jobb első utas előtti teret. A vezető előtt három műszerből álló, egységes műszercsoport található; a középkonzol aljára helyezett váltókar könnyen elérhető; a háromküllős kormánykerék, valamint a határozott formájú első ülések mind a kiváló minőségről árulkodnak.

© Mazda
A 2005-ös Detroiti Autószalonon bemutatott MX-Crossportból merítve ihletet, a CX-7 főtervezője úgy alkotta meg a járművet, hogy az képes legyen öt utas teljes kényelemben történő szállítására. A hátsó üléssor ugyanakkor nem csupán három felnőtt számára kínál teljes kényelmet, hiszen 60:40 százalékos arányban osztott, és ledöntésével jelentősen növelhető a raktér. Eltávolodva a szabadidőautók hagyományosnak nevezett használhatóságától, a CX-7 csomagtere jelentősen hosszabb rakteret (178 centis sima padlót) kínál, mint a versenytársak. Amennyiben a hátsó üléssor használatban van, a raktér hossza 99 centiméter – ez azt jelenti, hogy könnyedén képes elnyelni három teljes méretű golftáskát.

A zoom-zoom titka »

Suzuki SX4 S-Cross teszt: felnőtt a piachoz

2014. április 21., hétfő, 20:59

Szexi csajok a WTCC paddockból - fotók

2014. április 20., vasárnap, 22:20


Új Mazda az amerikai utakon
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
Közlekedés

Dugók jönnek, mert lemossák a Margit hidat

2014.04.25., 10:22 

Szombaton lemossák a Margit hidet, a munkát a híd Budáról Pestre vezető oldalán kezdik, és a Pestről Budára vezető oldalán fejezik be. Torlódások várhatók.


Villanyoszlopnak csapódott, meghalt a sofőr - fotók

Villanyoszlopnak csapódott, meghalt a sofőr - fotók

2014.04.25., 09:52 

Villanyoszlopnak ütközött egy autó az éjjel a Budakeszi úton. A sofőr a helyszínen életét vesztette.


Fotó: Így gurult át egy desztillálótorony Budapesten

Fotó: Így gurult át egy desztillálótorony Budapesten

2014.04.25., 09:42 

Hajnalban egy 49,7 méter desztillálótornyot szállító speciális jármű közlekedett az M0-s autóúton Budapesten. A túlméretes szállítmányt a nagykanizsai DKG-EAST Olaj- és Gázipari Berendezéseket Gyártó Zrt.


Ennyi kell egy piros lámpánál, hogy kiraboljanak

2014.04.25., 09:20 

Annyira egyszerű dolga van azoknak, akiknek az a munkájuk, hogy mások figyelmetlenségét kihasználják.


Kipakoltak a NAV-osok egy autót az M7-esen

2014.04.25., 09:15 

A Fejér megyei pénzügyőrök az M7-es autópályán egy szlovén rendszámú autóban 2500 doboz adójegy nélküli cigarettát találtak.

még több hír  
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X