szerző:
hvg.hu

A Peugeot belép a négykerék-meghajtású szabadidő terepjárók (SUV) világába a 4,64 méter hosszú, HDi-motorral hajtott új modelljével. A Mitsubishi Motors Corporation és a PSA Peugeot Citroën együttműködésének gyümölcseként megszületett új autó forgalmazása 2007 júliusában kezdődik.

© Peugeot
A 4007-es ragadozót idéző orr-része, nyújtott fényszórói és hatalmas hűtőrácsa már első pillantásra a márkához tartozásáról árulkodnak. A kerékjárati ívek hatalmas méreteinek és a megemelt küszöbmagasságnak köszönhetően a 4007 a nagyvadakhoz hasonlóan a féken tartott erő benyomását kelti, a vezetés szerelmeseinek örömére az út jellegétől és burkolatától függetlenül.

A Peugeot formatervezői a 4007 belső terének is különös figyelmet szenteltek. A dinamikus és praktikus megjelenésű utastér számos rakodóhelyet kínál. A műszerfal-borítás anyagát és az ajtókárpitok rajzolatát és megjelenését is úgy alakították ki, hogy megfeleljenek az európai ügyfélkör igényeinek.

© Peugeot
A 4007-et szériában adalékolt technológiás részecskeszűrővel (FAP) kínálják. A 2,2 liter hengerűrtartalmú, közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezéses dízelmotor a Ford csoporttal kialakított partneri kapcsolat eredménye. Az erőforrás teljesítménye 115 kW (156 LE), legnagyobb nyomatéka eléri a 380 Nm-t, és 30 százalékos arányban képes bio-üzemanyaggal történő üzemelésre.

hvg.hu Autó

Tesztelték a brutál Peugeot-ot

A Genfi Autószalonon tavaly márciusban bemutatkozott Peugeot 207 R CUP a leendő 207 Super 2000 versenyautó előfutára volt. A Peugeot Sport műhelyében megszületett lejújabb oroszlán az eredeti ütemezésnek megfelelően folytatja útját murván és aszfalton egyaránt.

automenedzser.hu Autó

Csendes pusztító

A 407 kupé álomautó. Minden csupa bőr, lendületes vonalak, bődületes motor, elegáns belső tér, csúcstechnika, exhibicionista forma. Izmos luxuskocsi, csak néma.

hvg.hu Autó

Bemutatják a legerősebb Peugeot-ot - galériával

A tanulmányautók megalkotásának célja gyakran az, hogy a gyártók szeretnék magasabb szintre tenni a mércét, kitolni a határokat, és az újdonság tesztelésével elérni a kivételest. A képzelettel társított szakértelemnek és szenvedélynek köszönhetően született meg a 908 RC, amelyet a szeptemberi Párizsi Autószalonon mutatnak be.

hvg.hu Autó

Biturbó motor a legnagyobb Peugeot-ban

Tovább bővül a 607-es Peugeot motorválasztéka, október közepétől a hazai kereskedésekben is megvásárolható a 407-ben már kapható 170 lóerős, 2,2 literes HDi DPFS biturbó dízelmotor. Ez a motor a negyedik, amelyet a PSA Peugeot Citroën és a Ford Motor Company együttműködésében fejlesztettek ki.

automenedzser.hu Autó

Tartós teszt: Erdélyben a legkisebb Peugeot-val

Elég perverznek tűnik az ötlet: háromtagú családdal nekivágni a legkisebb Peugeot-val az erdélyi havasoknak. Több száz szerpentin, 2500 kilométer, több ezer méteres szintkülönbség, mindezt nulla hibaponttal. A 107-es városi erényeihez nem fért kétség, ezúttal családi autóként bizonyított.

hvg.hu Autó

Nagynyomású turbó a 207-es Peugeot-ban

A 207-esből április óta 110 ezer példány készült, az autót mostantól 150 lovas turbós változatban is lehet rendelni. Itthon november közepétől lehet megvásárolni a kis izompacsirtákat.

automenedzser.hu Autó

Peugeot 1007 - Űrneszesszer vidám kalandokhoz

Ezt az autót közelről látni, beülni és vezetni kiváltság, hisz egy ritka madárról van szó. Ritkaságának oka nem különcsége és városi praktikuma, hanem borsos ára. Ha egymilliót le lehetne faragni az alapárból, ez az autó valóban a városi dzsungelek kiirthatatlan kaméleonja lenne.