szerző:
hvg.hu

Az észak-itáliai régiók összefogással elérték, hogy február 25-től tilos legyen autóval közlekedni az országrész településein belül. A tilalom nem érvényes a környezetkímélő járművekre, a tömegközlekedésre és a taxikra.

© PLT
Észak-Olaszország levegője nagyon szennyezett, főként télen. A hatóságok csak ezzel a drasztikus, több mint négymillió embert érintő intézkedéssel tudják csökkenteni az egészségre ártalmas anyagok mennyiségét. A vasárnapi tilalom Piemont, Lombardia, Dél-Tirol és Velence tartományokra vonatkozik. A délebbre fekvő Emila Romagna tartományban az emberek lelkiismeretére bízzák a hatóságok, hogy a hetedik napon használják-e autójukat. Az autópályákon és az utakon továbbra is lehet közlekedni, ám Torino, Milano, Bergamo, Como és Brescia lakosai február 25-től büntetésre számíthatnak, ha kocsikázni akarnak. Róma, Nápoly és Firenze évek óta küzd a légszennyezettséggel, ám a nem tudták elérni, hogy bevezessék a forgalom korlátozását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!