szerző:
hvg.hu

Bár a lopások száma az elmúlt három évben csökkenő tendenciát mutat, a márkák „részesedése” az eltulajdonított gépkocsik között közel állandó. A LeasePlan Hungária saját adatbázisában (közel 10 ezer autó és 400 ügyfél) végzett kutatása szerint az alsó-középkategóriás modellek a legnépszerűbbek a tolvajoknál.

A LeasePlan vizsgálta szerint általánosan elmondható, hogy a tévhitekkel ellentétben nem a nagy és drága autókat lopják, hanem éppen ellenkezőleg, az átlagos, középkategóriás modellek a leginkább veszélyeztetettek. Bár az elmúlt négy év adatai alapján a lopott autók összes darabszáma közel felére csökkent, a márka összetétel tekintetében szinte változatlan a dobogós sorrend: a márkáknak a LeasePlan teljes autóparkján belüli részesedését is figyelembe véve a Volkswagen, míg összes darabszámban az Opel vezeti a lopási statisztikákat, őket a Renault követi. Érdekes, hogy a Ford – habár az egyik legkelendőbb céges autó – messze elkerüli a leglopottabb autómárkák élmezőnyét.Az átlagos és tömegek által használt típusok nem keltenek nagy feltűnést és mivel jelentős részük úgyis alkatrészként végzi, felvásárló piac mindig akad.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Autó

Nem drágulnak a héten az üzemanyagok

A múlt heti 2-2 forintos árcsökkenés után ezen a héten változatlan marad az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu üzemanyagár-összehasonlító portál.

hvg.hu Autó

A mobilozás minden formája veszélyes az autóban

Mérföldkőnek számító elmarasztaló ítélet született Nagy-Britanniában egy olyan ügyben, amelyben egy kihangosítóval mobiltelefonáló sofőr okozott balesetet. A döntés lavinát indíthat el.