szerző:
hvg.hu

A Ford Németországban további 4800 Ford Focust hív vissza a hűtő-szellőző rendszer hibája miatt. Összesen 6400 modell érintett a visszahívásban. A Volvo hasonló hiba miatt világméretű visszahívásra kényszerült.

A Ford hivatalosan közölte: Németországban kizárólag a dízel modellek érintettek a visszahívásban (2.0 TDCi és 1.6 TDCi). Az akció a 2006. június 1. és 2007. január 25. között Saarlouisban, Valenciaban és Szentpéterváron gyártott járművekre vonatkozik. Egy Ford szóvivő elmondása szerint elsősorban a téli hónapokban a hűtő-szellőző modulban a sózástól korrózió képződhet. Extrém esetben a só egészen az elektronikáig eljuthat, ami túlmelegedéshez vezethet. A túlmelegedés következtében kigyulladhat az autó. A hibára a rutinszerű és folyamatos minőségi ellenőrzések során derült fény.

© Stiller Ákos
Ford leányvállalata, a Volvo is világméretű visszahívási akciót indított ugyanezen hiba miatt. Ebben közel 21 ezer Volvo C30, S40 és V50-es modell érintett. Az ugyancsak azonos platformra épülő Mazda 3 és 5 modellekre nem járt rá a rúd.

A Ford modellek üzembentartóit közvetlenül a gyártó értesíti, melyben kérik őket, hogy keressék fel márkaszervizüket. A jármű átvizsgálása, a pótlólagos kábelköteg és egy védőpajzs beszerelése egy órát vesz igénybe. Az akció ingyenes.

hvg.hu Autó

Hibás Mercedesek

103 ezer régi M-osztályú Mercedest kell visszahívni a kormányszervó meghibásodása miatt – áll az amerikai közlekedési hatóság, a NHTSA jelentésében.

hvg.hu Autó

Hibás Jaguarok

Németországban 2008 márciusától összesen 936 Jaguar XF-et kellett visszahívnia a gyártónak. A hátsó ülésen található biztonsági övvel van a probléma – adta hírül a gyár szóvivője.

hvg.hu Autó

Hibás Tiguanok

Németországban 7200 VW Tiguan modellt hívnak vissza. A TDI-motoroknál a fűtés földelő vezetékei hibásodhatnak meg.

hvg.hu Autó

Hibás Cadillac-ek

A General Motorshoz tartozó Cadillac 270 járművet kénytelen visszahívni a CTS, SRX, és STS modellekből Európában. A probléma azért lépett fel, mert bizonyos esetekben meghibásodhat a differenciálmű.

hvg.hu Autó

Hibás Volkswagenek

A Volkswagen egy szervizakció keretein belül 3600 Golf és Golf Plus tulajdonosát értesítette még júliusban az indításgátló esetleges meghibásodása miatt. Az akció sikeresen befejeződött.

hvg.hu Autó

Hibás Peugeot modelleket hívtak vissza

A francia gyárnak a biztosítékláda lehetséges problémája miatt 464 darab 308, 607 és Partner modellt kellett visszahívnia. Az érintett járművekben valószínűleg nem a megfelelő biztosítékládát szerelték be a motortérbe. Ez pedig működésbeli zavart okozhat az elektromos ellátásban.

hvg.hu Autó

Hibás BMW-k

A BMW 200 ezer járművet hív vissza a vezető melletti üléshez tartozó fejlégzsák esetleges meghibásodása miatt. Az akcióban a hármas, az ötös és a X3-as modellek érintettek.

hvg.hu Autó

Hibás a hatvanmilliós olasz szupersportkocsi

A Fiat-csoport tulajdonában lévő Maserati márka világszerte több ezer, Németországban 1768 Quattroporte és Gran Turismo típusú autót kényszerül visszahívni a szakszervizekbe. Visszahívnak Alfa Romeo 8C modelleket is.

hvg.hu Autó

Hibás Hondák

A Honda a 2004-ben és 2005-ben gyártott Honda Jazz modellek közül 19746-ot hív vissza Németországban a kézifék esetleges meghibásodása miatt. Több mint százezer autót érint világszerte az akció.

hvg.hu Autó

Újabb hibás Suzukikat hívtak vissza

Az üzemanyagcső soron kívüli átvizsgálása miatt a Suzuki közel 12 ezer Swift Sport típusú járművét hívja vissza a szervizekbe.