Visszapillantótükör-gyár épül Mosonmagyaróváron

2010. július 28., szerda, 18:39
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A mosonszolnoki visszapillantó-tükör üzem tulajdonosa, az indiai SMR cégcsoport gyárat épít Mosonmagyaróváron.

Az évente 7,5 millió személygépkocsivisszapillantó-tükröt előállító üzem első fázisban 250 embernek ad munkát, éves árbevételét 85-100 millió euró között becsülik - mondta Takács Ferenc projektmenedzser az MTI érdeklődésére a szerdai alapkőletételen. A mosonszolnoki üzem kapacitása szűknek bizonyult, ezért 15 ezer négyzetméteres csarnokot emelnek a Tebodin Kft. tervei alapján a Mowin ipari parkban megvásárolt mintegy 30 ezer négyzetméteres területen. A csarnok terveinek érdekessége, hogy az európai és az indiai építészeti elveket ötvözik. 

A csarnokban világszínvonalú technológiát telepítenek. Az új gyár megépítése révén megduplázódik az SMR (Samvardhana Motherson Refletec) magyarországi üzemeinek kapacitása. Az új üzem termékeit az európai autógyárak és azok magyarországi leányvállalatai számára szállítja majd, így egyebek között a magyarországi Mercedes gyár beszállítója is lesz. 

A dolgozók 30 százaléka mérnökként és szakmunkásként, nagyobb hányaduk betanított szerelőként tevékenykedik. A beruházást 2011 áprilisában adják át, a létszámot a későbbiekben 400-ra emelik. Az illetékesek az MTI-nek a mosonmagyaróvári invesztíció összegére irányuló kérdését azzal hárították el, hogy anyacégüket Indiában jegyzik a tőzsdén. 

Az indiai hagyományok szerinti ceremónián Botos Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében hangoztatta: a kormány fejlesztéspolitikájának irányait meghatározó Új Széchenyi Terv kitörési pontként fogalmazza meg az autóipar és beszállítóipar körét, az innovatív vállalkozások körét, továbbá a munkahelyteremtést. Ezeket a célokat szolgálja a mosonmagyaróvári beruházás - tette hozzá a helyettes államtitkár. 

Szabó Miklós polgármester annak a reményének adott hangot, hogy az indiai beruházás vonzerőt jelent további cégek letelepedéséhez a MOWIN parkban. Az SMR mosonszolnoki gyára is folytatja a termelést, ahol ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. A tulajdonosok Mosonszolnokon is újabb fejlesztéseket terveznek.


A Peugeot 308 lett az idei év autója

2014. március 03., hétfő, 16:41

Audi A3 Limousine 1.4 TSI teszt: kicsiben nagy

2014. február 03., hétfő, 16:38


Visszapillantótükör-gyár épül Mosonmagyaróváron
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
Közlekedés

Vonattal ütközött egy autó Nagycenknél

2014.04.23., 19:46 

A személyautó vezetője szenvedett könnyebb sérülést abban a balesetben, amely szerda, késő délután történt Nagycenknél, egy vasúti átjáróban.


Beperelték a kómában fekvő Schumachert

Beperelték a kómában fekvő Schumachert

2014.04.23., 18:55 

A kómában fekvő autóversenyző tavaly novemberben okozott balesetet Spanyolországban egy bérelt Audival. Egy motorost lökött fel egy rosszul bevilágított körforgalomban.


Autóba rohant egy motoros Biatorbágynál

2014.04.23., 18:42 

Személyautónak rohant egy motoros Biatorbágynál, a balesetnek két sérültje van.


Belehajtott a húsvéti körmenetbe egy férfi, vizsgálódik a rendőrség

2014.04.23., 17:48 

Négy ember megsérült, amikor egy autós belehajtott a galgahévízi húsvéti körmenetbe, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.


BMW-s nő ütött el egy biciklist Zala megyében

2014.04.23., 09:58 

Elgázoltak egy biciklist Bakon, a nőt kórházba szállították.

még több hír  
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X