Magyarországon nőtt az autópiac

2010. október 20., szerda, 11:59
Szerző:


Címkék: ; ;

Miközben Európában zsugorodott az új autók piaca szeptemberben, Magyarországon nőttek az eladások az előző évhez képest.

A JATO Dynamics autópiaci információkat nyújtó cégcsoport szerdán ismertetett adatai szerint Európában átlagosan 9,1 százalékkal estek vissza az autóeladások szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest elsősorban az új autók vásárlását támogató kormányzati programok kifutása miatt. Ezzel szemben Magyarországon éves bázison 10,57 százalék bővülést regisztrált a vállalat. 

Az első kilenc hónap eladásait tekintve viszont Magyarország rosszabbul áll, mint Európa egésze: itt több mint 33 százalék volt a visszaesés a tavalyi első kilenc hónnappal összevetve, miközben Európában átlagosan mindössze 3,2 százalék volt a csökkenés. Az európai újautó értékesítések tradicionális fellegvárainak számító Anglia, Franciaország, Németország és Olaszország még mindig szenvedi a válság negatív hatásait és 2010 szeptemberi számaik egytől-egyig alulmúlják a tavaly szeptemberi értékesítési eredményeiket. 

A nyugati trendekkel ellentétben a legtöbb kelet-európai és balti piac visszatért a növekedés pályájára, bár a 2009-es bázis számok igen alacsonyak, ugyanis ezek a piacok a tavalyi év hasonló időszakában érték el a válság mélypontját. A modelleket tekintve a Volkswagen Polo az egyetlen top 10-es szereplő, mely a mai csökkenő trendek ellenére is növekedést tudott elérni szeptemberben.


Suzuki SX4 S-Cross teszt: felnőtt a piachoz

2014. április 21., hétfő, 20:59

Szexi csajok a WTCC paddockból - fotók

2014. április 20., vasárnap, 22:20


Magyarországon nőtt az autópiac
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
Közlekedés

Dugók jönnek, mert lemossák a Margit hidat

2014.04.25., 10:22 

Szombaton lemossák a Margit hidet, a munkát a híd Budáról Pestre vezető oldalán kezdik, és a Pestről Budára vezető oldalán fejezik be. Torlódások várhatók.


Villanyoszlopnak csapódott, meghalt a sofőr - fotók

Villanyoszlopnak csapódott, meghalt a sofőr - fotók

2014.04.25., 09:52 

Villanyoszlopnak ütközött egy autó az éjjel a Budakeszi úton. A sofőr a helyszínen életét vesztette.


Fotó: Így gurult át egy desztillálótorony Budapesten

Fotó: Így gurult át egy desztillálótorony Budapesten

2014.04.25., 09:42 

Hajnalban egy 49,7 méter desztillálótornyot szállító speciális jármű közlekedett az M0-s autóúton Budapesten. A túlméretes szállítmányt a nagykanizsai DKG-EAST Olaj- és Gázipari Berendezéseket Gyártó Zrt.


Ennyi kell egy piros lámpánál, hogy kiraboljanak

2014.04.25., 09:20 

Annyira egyszerű dolga van azoknak, akiknek az a munkájuk, hogy mások figyelmetlenségét kihasználják.


Kipakoltak a NAV-osok egy autót az M7-esen

2014.04.25., 09:15 

A Fejér megyei pénzügyőrök az M7-es autópályán egy szlovén rendszámú autóban 2500 doboz adójegy nélküli cigarettát találtak.

még több hír  
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X