szerző:
hvg.hu

A Ferrari legújabb sportkocsiját a német Anderson Germany tuningcég vette kezelésbe. A műhely számos gyári karosszériaelemet cserélt ki szénszálas anyagból készült darabra, így tették látványosabbá, ugyanakkor könnyebbé is a 458 Italiát.

A V8-as motort elektronikusan felpiszkálták, teljesítménye 570-ről 623 lóerőre növekedett. A felfüggesztést sem hagyták érintetlenül, ennek eredményeképpen a jármű még közelebb került az úttesthez. A 21 hüvelykes keréktárcsákra alacsony profilú abroncsokat szereltek: elöl 255/30-as, hátul 335/25-ös méretűeket. Sok kép az autóról az Autómenedzser.hu autós portálon.

hvg.hu Autó

Alfa GT teszt: szegény ember Ferrarija

Az Alfa GT puritán olasz sportkocsi. Kicsit nyikorog - ez természetes, hisz 23 ezer kilométer és két év volt a tesztautómban. Az apróbb hangokra amúgy sem figyel egy valódi alfás, szép és jó. A többi nem érdekes. A legjobb áron, akár 5,5 millióért is elvihető. Az alapmotor 140 lovas, porhintésnek jó.

Biró Csongor Autó

Opel Insignia OPC teszt: menőbb, mint egy Ferrari

Nehéz ügy. Nem könnyű objektíven beszélni valamiről, ami imádat és rajongás tárgyává vált. A száraz tények unalmasak, a lila költői ömlengés nevetséges, középút pedig aligha van. A tesztalany ezúttal egy különleges autó, hogy versenyautó, sportautó vagy közlekedésre alkalmatlan eszköz, mindenki döntse el maga. Kuriózum a magyar piacon. Míg Astra OPC-t és Zafira OPC-t látni itthon, brutál Vectrát alig. Utódjából, az Insignia OPC-ből sem futhat sok itthon, talán a tesztautó az egyedüli. Jó hír, hogy hamarosan vezethetjük a kombit is, automatikus váltóval.

Autó

Ferrarit, Aston Martint és Porschét zúztak a Bentley-s csajok

Nem szimpla koccanás, hanem egész luxusautó-tömegbaleset történt Monte-Carlóban a Kaszinó téren. Egy nő Bentley Azure-jával eltrafált egy Ferrari F430-ast, s az ütköző járművekbe belerohant egy Aston Martin Rapide, egy Mercedes-Benz S-osztály és egy Porsche 911-es is. Nem csoda, hogy az incidens helyszínét pillanatok alatt bámészkodók tömege lepte el.

hvg.hu Autó

Kétnapos Ferrarit zúzott porrá Ronaldo - videókkal

Saját 200 ezer fontos új Ferrari 599GTB Fioranóját törte rommá tegnap Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál labdarúgója. Kocsiját a baleset előtt két nappal vette birtokba a támadó.