szerző:
Biró Csongor

Nagyra értékelik a Jaguar és Land Rover márkák újraindítását Magyarországon, ezt bizonyítja, hogy hazánkban tárgyalt az új importőrrel, a holland AutoBinck tulajdonában lévő British Automotive Hungary Kft.-vel Phil Popham, a Jaguar Land Rover értékesítési igazgatója.

A Magyarországon tavaly október óta új alapokra helyezett prémium márka képviseletének elsődleges feladata, hogy ismertté, elfogadottá és kedveltté tegye a nagy hagyományokkal és komoly nemzetközi piaci sikerekkel bíró brandet. Nem piacot vásárolunk, hanem márkát építünk - ehhez idő kell - mondta el lapunknak Markó Zoltán a kft. ügyvezető igazgatója.

Terveik szerint a jövőben egyre több cégautóként értékesített Jaguart és Land Rovert helyeznek forgalomba. Különösen érdekes lehet a cégek és a cégvezetők számára a négyhengeres 2,2 literes dízelmotorral szerelt Jaguar XF, de az XJ is komoly ellenfele a német prémium márkáknak, amelyekkel árban is versenyképes. A Land Rover terepjáróit főleg közületi szolgáltatók veszik legendás munka- és bizonyított terepképességeik miatt.

A cikk folytatása a Jaguar Land Rover globális értékesítési tapasztalatairól, jövőjéről az Autómenedzser.hu-n.  

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Autó

Jaguar XJ: kékvér helyett gázolaj

A Jaguar az XJ-vel igazolja létezését a luxus legfelsőbb osztályában. A múltidéző patinás szedán igazi úr a nagyautók között, jelzi, hogy nem elég jónak lenni, a klubtagsára születni kell. Bár ereiben kékvér helyett gázolaj folyik, dízel változatban is képes megteremteni és érzetetni egy felsőbbrendű kaszt illúzióját.

MTI Gazdaság

Az indiai Tatáé a Jaguar és a Land Rover

Az indiai Tata Motors veszi meg 2,3 milliárd dollárért a Ford két luxusmárkáját, a Jaguárt és a Land Rovert - jelentették be szerdán. Az ügylet lezárása június vége felé várható.

hvg.hu Autó

Kupéteszt: koreai Jaguar

Minden idők leglátványosabb koreai sportkocsijával büszkélkedhet a Hyundai. A Coupét Tiburon néven szeretik Amerikában, naggyá tették Németországban, és most végre nálunk is jó áron kapható. Igaz nem sokáig, bemutatták az utódját.

Biró Csongor Autó

Vezettük a csúcsragadozót - itt a Jaguar XJ

A Hungaroringen tartott bemutatóval kezdetét vette az új Jaguar XJ hazai forgalmazása. A luxuslimuzin német vetélytársaival felveszi a versenyt. Kipróbáltuk, mit tud.

hvg.hu Autó

Jaguar XF: tetszhalott vámpír

Őszintén irigylem magam. Élesen emlékszem ugyanis arra, amikor közel három évtizeddel ezelőtt, nagyjából 7 évesen a paplan fölött egy Jaguar Matchbox-szal játszottam, és igyekeztem Roger Moore-ra hasonlítani. Bájgúnárosan mosolyogtam, és felhúztam a térdemet, hogy az így előállított paplangyűrődésekből egyszer csak előtűnjön a csodaautó orra, majd a parkettán próbáltam faroltatni, részleges sikerrel, a Jaguárt.