szerző:
Mester Nándor

Ellepték a balatonfüredi kempinget a Minik ezen a hétvégén. Angolok, osztrákok, németek, svédek és még ukránok is. Először tartották meg ezt a megabulit Kelet-Európában. Most felvonultatjuk a legizgalmasabb modelleket.

Több száz klasszikus és néhány új típusú Mini szállta meg a hét végén a balatonfüredi nagy kempinget. A brit őshazából jötteken kívül rengeteg osztrák, német, skandináv, balti, de még moldáviai és ukrán tulajdonos is elhozta járművét. Utóbbiak megszállottsága szinte nem ismer határokat, például az alkatrészek beszerzése felér egy nagy konspirációval – mondta a hvg.hu-nak a kijevi résztvevő.

Kattintson galériánkért!
©

A Mini Világtalálkozó egy 1978 óta évente megszervezett megarendezvény, amelyen Európa minisei, a klasszikus Mini tulajdonosai találkoznak. Rengeteg ország megannyi klubjának sok-sok minise gyűlik össze, hogy egy hatalmas kempingterületen élvezhessék egymás társaságát, megcsodálják egymás autóit és kiállítsák saját Minijüket. Most először rendeztek ilyen randevút Kelet-Európában.

A résztvevők számára többféle verseny is szerveződik, hogy megméressék magukat és autóikat. A legszebb, legerősebb, leghangosabb, legrégebbi, legmesszebbről jött és legeredetibb Mini is díjat kap, amellett, hogy szlalomversenyen vagy klubok versenyén is összemérhetik tudásukat a tulajok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!