szerző:
hvg.hu

A szeptemberi iskolakezdési szezon, a nyári szabadságok vége minden évben megterheli a közlekedést, jelentős torlódásokat okozva az utakon. A dugók kialakulása sok tényezőtől függ, köztük a vezetési stílustól, az útviszonyoktól és az adott napszaktól - mondta az InfoRádióban egy forgalmi adatok elemzésével foglalkozó cég szakértője, Szvétek Ferenc.

A szabadságok végeztével és az iskolakezdés miatt a forgalom 20 százalékos növekedésére kell számítani - mondta az InfoRádióban egy forgalmi adatok elemzésével foglalkozó cég szakértője.

Szvétek Ferenc szerint az úthálózat és az autósok szokásai okozzák a dugókat. Sok olyan tipikus közlekedési hibát követnek el a sofőrök, melyek a reggeli csúcsforgalomban torlódáshoz vezetnek. Ezért érdemes figyelmesen vezetni és megtervezett útvonalon haladni - fejtette ki. Tartsuk a megfelelő követési távolságot és legyünk előzékenyek - javasolja Szvétek Ferenc.

A szakember szerint kedvezően hathat a közlekedésre a magas benzinár is, mivel sokan emiatt teszik le az autót. Hozzátette: 5-10 százalékos visszaesés következett be, amióta drágábbak az üzemanyagok.

Ősszel az autósoknak ismét hozzá kell szokni a megváltozott időjárási és fényviszonyokra - emelte ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!