Benzin nélkül tartanak autóversenyt a Lánchídnál

2012. szeptember 17., hétfő, 13:13 • Utolsó frissítés: 2012. szeptember 17., hétfő, 13:16
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Ismét megrendezi az alternatív hajtású járművek versenyét az MVM Budapesten. A szombati eseményen napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek.

A megmérettetést a tavalyi, hagyományteremtő versenyt követően rendezik meg a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren kialakított 650 méteres pályán. A versenyek szombat reggeltől késő délutánig tartanak. 

A futamot az MVM Jövő Hídja program keretében rendezik meg - mondta Baji Csaba, az MVM elnök-vezérigazgatója. A Jövő Hídja rendezvényen fiatalok, egyetemisták, tudásközpontok és szakmai műhelyek mutatják be a fenntartható jövővel kapcsolatos ötleteiket, elképzeléseiket. Ezek a bemutatók a Lánchídon és a híd pesti hídfőjénél várják az érdeklődőket.

A programokkal az MVM szeretné népszerűsíteni a környezettudatos gondolkodást, az alternatív energiaforrások használatát, valamint támogatni a nemzeti klímapolitikai célok megvalósítását - tette hozzá Baji Csaba. Azt mondta, az alternatív meghajtású járművek csendesek, nem terhelik a környezetet, használatuk hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkenéséhez.

A rendezvény fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes - közölte Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója. 

Petis László, a verseny technikai igazgatója azt mondta, az MVM futamára csaknem 40 járművel regisztráltak. A szigorú biztonsági szabályok alapján szervezett versenyek közben a gyerekek egész nap kipróbálhatják az elektromos meghajtású gokartokat, a felnőttek pedig délután szériaautót tesztelhetnek.

 


Petrov szenvedésre készül a DTM-es Mercivel

2014. április 02., szerda, 13:30

Meglestük a DTM-et a Hungaroringen

2014. március 31., hétfő, 22:30


Benzin nélkül tartanak autóversenyt a Lánchídnál
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
Közlekedés

Hatalmas a dugó az M1-esen Budapest felé

2014.04.16., 14:18 

Bicskénél térjenek le az M1-esen Budapest felé autózók – ezt javasolja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala, miután a herceghalmi lehajtótól öt és fél kilométer hosszú kocsisor vesztegel a sztrádán.


Érdemes vigyázni, ma is nagyüzemben dolgoznak a traffipaxok

2014.04.16., 12:04 

Átfogó sebességellenőrzés zajlik Európa-szerte.


Halálra gázoltak egy biciklis nőt

2014.04.16., 11:58 

Halálra gázolt egy autós egy kerékpárost az 54-es főúton, Jakabszállás közelében.


Teljes útzár az M5-ösön – kamionnak és szalagkorlátnak ment egy autó

2014.04.16., 10:51 

A Szeged felé vezető oldalon mindkét sávot lezárták Csengelénél, miután a 129-es kilométer közelében kamionnak ment egy személyautó. Szerda délelőtt az M6-oson is fennakadás volt.


Több kilométeres a dugó az M6-oson

2014.04.16., 09:37 

Kigyulladt egy műfüvet szállító kamion az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, ezért Ráckeresztúrnál négy kilométer hosszú kocsisor torlódott fel. Egy sávon már megindult a forgalom.

még több hír  
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X