szerző:
hvg.hu

Igazi nagyvérű sportkocsira bukkant az EBayen a carscoops.com: akinek van kétmillió dollárja, a Le Mans-i 24 órás versenyen érezheti magát az eladó által kínált Mercedes-benz CLK GTR volánja mögött.

Az autó 2002-es évjáratú és egyike annak a 26 példánynak, amelyet a Mercedes annak idején forgalomba hozott, abban a tekintetben azonban csúcstartó, hogy tulajdonosa mindössze 70 mérföldet tett meg. Ez a legkevesebbet futott CLK GTR az elkészített példányok közül és mint arra az arkansasi illetőségű eladó rámutat: a különleges sportkocsi-szériából mindössze 6 darab roadster készült és az Egyesült Államokban ez az egyetlen ilyen példány.

A CLK GTR-t egyébként 6,9 literes, V12-es erőforrás hajtja, amely 612 lóerős teljesítményre képes. A sportkocsi csúcssebessége akár 320 kilométer/óra is lehet.

Mercedes-Benz CLK-GTR
©

Az eladásra kínált, rendkívül ritka rakétánál már csak egyetlen CLK GTR van, amely exkluzívabb. Ez a „Super Sport” variáns, amelyet a Pagani Zondában is használt 7,3 literes, V12-es egység hajt, s amelyből mindössze 2 példányt gyártottak a Mercedesnél.