szerző:
hvg.hu

Ötödik alkalommal rendezték meg a RobonAUT versenyt.

Húsz, mesterszakos mérnökhallgatókból álló csapat fejlesztett a műszaki egyetemen szombaton tartott versenyre saját robotautót. Jellemzően távirányítású kocsikat alakították át önálló döntésekre képes járművekké. Mint megtudtuk, nagyjából féléves munkát vesz igénybe egy ilyen autó összerakása.

A környezetérzékelő szenzorokkal ellátott kiskocsiknak emberi beavatkozás nélkül kell a lehető leggyorsabban és legkevesebb hibával végighaladniuk a pályán, amelynek nyomvonalát nem ismerik előre, csak a teljesítendő akadályokról – emelkedők, éles kanyarok, kapuk – vannak előzetes ismereteik.

A csapatok két kategóriában indulnak: versenyen kívüli kategóriában a már tapasztaltabb visszatérők, míg az alapkategóriában az idén először indulók szerepelnek.

A szombati megmérettetést követően az összesített rangsorban az első a 3 ütem csapata lett, majd a Fontolva Haladók következett és a HamSTAR.

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!