szerző:
hvg.hu

Csodájára járnak a víznyelő által elnyelt Chevrolet Corvette-eknek: a kocsikat már kimentették a Bowling Greenben található National Corvette Museumban keletkezett óriási lyukból, de egy illetékes szerint a nagy érdeklődés miatt csúszhat a járgányok felújítása.

Mint ismeretes, a legfőbb amerikai Corvette-szentély alatt egy február közepén nyílt meg egy víznyelő: a létesítmény Skydrome elnevezésű épülete alatt egy 12 méter átmérőjű, 6-9 méter mély gödör keletkezett, amelybe nem kevesebb, mint nyolc darab sportkocsi zuhant bele.

Corvette-ek a föld alatt
©

Azóta már kimenekítették a kocsikat, de a jelek szerint változik az eredeti terv: a Chevrolet azonnal felújításra akarta küldeni a járműveket, de az érdeklődők szinte özönlenek a múzeumba, hogy a saját szemükkel is lássák a föld alól előhalászott Corvette-eket.  „Olyan óriási az érdeklődés, hogy jelenleg úgy gondoljuk, nem újítjuk fel az autókat. Legalábbis egyelőre nem” – nyilatkozta Ed Welburn, a General Motors egyik képviselője.

Abban biztosak lehetünk, hogy a felújítási munkálatokra sor fog kerülni Detroitban, ám mint Welburn megjegyezte: határidőt nem kívánnak kitűzni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!