szerző:
hvg.hu

A Universal Pictures, a Halálos iramban-sorozat gyártója szeretné a fenti összeget behajtani biztosítótársaságán. A tragikus baleset éppen akkor történt, amikor a sorozat hetedik részének munkálatai zajlottak.

Mint emlékezetes, Paul Walker egy barátjával csapódott neki egy házfalnak egy Porsche Carrera GT-vel. A Universal az esetet követően úgy döntött, nem állítják le a produkciót, hanem bevonva Paul Walker testvéreit és számítógépes grafikai megoldásokat befejezik a filmet. A biztosítási igényük szerint mindez többletidőt, többletköltséget is jelent nekik, amelyet szeretnének behajtani.

A The Hollywood Reporter számításai szerint a többletköltség akár az 50 millió dollárt is elérheti, az eredeti 200 milliós költségvetés felett. (Valljuk meg, a filmgyár jogosnak tűnő igénye mellett, egy ilyen esemény után nehezen elképzelhető, hogy a film nem fogja bőségesen visszahozni az árát a körülötte lévő nagy felhajtás miatt.)

Ha sikerül kicsikarniuk a fenti összeget az a legmagasabb ilyen jellegű kártérítés lenne a filmiparban. Korábban a komikus John Candy halála után kapott 20 milliót egy filmes cég hasonló okból, de az Iron Man 3 forgatása idején miután Robert Downey Jr. eltörte a bokáját, az is 10-15 milliós kártérítési perrel végződött.

©

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.