szerző:
hvg.hu

A Párizsi Autószalonon debütáló második generációs egyterű új motorral, elektromosan mozgatható hátsó ülésekkel és összkerékmeghajtással gyarapodott.

Az október első hetében startoló Párizsi Autószalonon tartja premierjét a vadonatúj Ford S-Max, amelyről a gyáriak már most közzétették az első hivatalos fényképeket és a legfontosabb információkat. A hétüléses újdonság külsejének megtervezésénél nem volt nehéz dolguk a Ford dizájnereinek, hiszen a képek alapján csak át kellett ültetniük a ráncfelvarrott Fiesta és Focus stíluselemeit, valamint egy kicsit átrajzolták a lámpaburák formáját.

Ford S-Max
©

A végeredmény egy elegáns egyterű, amely kicsit talán vesztett az előd sportosabb karakteréből, cserébe viszont olyan extrákkal érkezik, amik egyedülállóak a szegmensben.

Ford S-Max
©

Az egyterűek közül elsőként rendelhető lesz hozzá elektromosan mozgatható hátsó üléssor (a harmadik sorban is), valamint kéz nélkül, csupán egy láblendítéssel nyitható csomagtérajtó, ami a korábban a Kugában debütált. Szintén újdonság, hogy mostantól a hátul utazókat is oldallégzsákok védik egy esetleges ütközésnél, a vezető- és az anyósülés pedig az ülésfűtésen és hűtésen kívül igény esetén akár masszázsfunkcióval is rendelkezik, ami jól jön majd az S-Max specialitásának számító hosszú utakon.

Ford S-Max
©

Ugyan a műszaki adatokkal egyelőre szűkmarkúan bánnak a fordosok, annyi biztosra vehető, hogy a második generációs S-Max motorpalettáján feltűnik az új fejlesztésű 1.5 literes EcoBoost benzines blokk, ami a népszerű 1.6-ost fogja leváltani 160 lóerős teljesítménnyel. A dízel erőforrások kedvelőinek a 2.0 literes TDCI motor lesz az egyedüli választás, cserébe viszont 120, 150 vagy akár 180 lóerővel is rendelhető lesz, alapáron hatfokozatú manuális váltóval, egy kis plusz pénzért pedig duplakuplungos automatával szerelve. A kínálat csúcsát a 2.0 literes EcoBoost benzinmotor jelenti, amely nem kevesebb mint 240 lóerős teljesítményre képes. Szintén újdonság, hogy mostantól összkerékmeghajtás is rendelhető az S-Maxhoz, ami a hegyen lakó vagy szabadtéri sportokat űző ügyfeleknek lehet ideális választás.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!