szerző:
hvg.hu

Mondhatni, aki kimarad, lemarad. Az európai újautó-piac egynegyedét manapság a crossoverek adják. A Renault-nak eddig nem volt a középméretű családi autók közt ilyen modellje. A helyzet változott, itt a Renault Kadjar.

A Renault crossoveréről nem véletlenül nem nehéz a konszerntárs legnagyobb sikerére a Nissan Qashqai-ra asszociálni. Az újdonság, bár valamennyivel nagyobb, mint a Nissan, mégis a legnagyobb konkurensei lehetnek egymásnak olyan modellek mellett, mint a Mazda CX-5, Hyundai ix35 vagy Ford Kuga.

A Kadjar neve egy szóösszetétel: a „kad”, a quad szót idézi, míg a „jar” két ige összevonása, ami az agilitásra és ügyességére utal.

Renault Kadjar
©

A Renault palettáján a Capture már képviseli a terepes hobbi vonalat egy mérettel kisebb formában, így az újdonság nem volt meglepő hogy hasonló formavilággal érkezett. A Kadjar 4.45 méter hosszú, 1.84 méter széles és 1.6 méter magas, a csomagtere 42 literrel nagyobb (472l), mint a Qashqai-é.

Az újdonság alapjaiban megegyezik az új Nissan Qashqai technikájával, az úgynevezett Common Module Family-vel (CMF) platform révén. Mindennek fényében a motorválasztéka is várhatóan nagyban tükrözi majd a testvérmodell erőforrás-kínálatát, amely 1,2 literes turbós benzinmotort, 1,5 literes és 1,6 dCi-ket jelent.

A mostani média bemutatkozás után a Kadjar, először élőben, a márciusi genfi autószalonon lesz látható.

Renault Kadjar
©
Renault Kadjar
©
Renault Kadjar
©
Renault Kadjar
©
Renault Kadjar
©
Renault Kadjar
©
Renault Kadjar
©

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!