szerző:
hvg.hu

A 2-es sorozat Gran Tourer ugyanazt kínálja, mint az ötszemélyes Active Tourer, csak egy üléssorral tágasabb kivitelben.

Ha valaki öt éve azt mondta volna BMW-fanatikus férfitársaságban, hogy a kedvenc márkájuk éveken belül hétszemélyes, fronthajtású egyterűt fog gyártani, azt valószínűleg kiröhögik. A bajorok viszont nagy mesterei a piaci rések betömésének, tehát várható volt, hogy nyitni fognak az egyterűek iránt fogékony közönség felé, így 2014-ben be is mutatták az első fronthajtású modelljüket, amely a 2-es sorozat Active Tourer nevet kapta. Az ötszemélyes egyterű pozitív fogadtatásban részesült, így csak idő kérdése volt, mikor érkezik a hétszemélyes kivitel.

©

A 2-es Gran Tourer nevet viselő újdonság a bajorok szerint a világ első prémium kompakt (egyterű) modellje, amely akár hétüléses kivitelben is rendelhető. Kívülről nagyon hasonlít az Active Tourerre, de a harmadik üléssor miatt 11 centiméterrel megnyújtották a tengelytávját, nagyobb hátsó ajtókat kapott, valamint a tetővonal is magasabban fut. A 4,55 méter hosszú, 1,8 széles és 1,6 méter magas kasztni öt- vagy hétszemélyes kiviteltől függően 645 – 805 literes csomagteret kínál, amely akár 1905 literesre is bővíthető.

©

A motorháztető alatt a másfél literes, háromhengeres, turbós benzines vagy dízel, valamint a 2.0 literes, négyhengeres szintén turbós benzines vagy dízel erőforrás kaphat helyet, 116-tól egészen 192 lóerős teljesítménytartományban, melyek közül a 190 lóerős csúcsdízel xDrive összkerékhajtással és nyolcfokozatú automataváltóval is rendelhető. A többi motorhoz alapáron hatfokozatú manuális váltó jár, felárért cserébe pedig hatsebességes automata is választható, továbbá a 220d-hez hasonlóan a 220i benzineshez is párosítható nyolcfokozatú automata szerkezet.

Az öt- vagy hétüléses Gran Tourer stílusát négyféle kivitel szerint lehet majd alakítani, melyek közül az Advantage és Luxury Line az elegánsabb vonalat képviseli, míg a Sport és az M-Sport értelemszerűen a sportosat.

A BMW 2-es sorozat Gran Tourer nyilvános premierje a március első hetében kezdődő Genfi Autószalonon várható.

©
©
©
©
©

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!