szerző:
hvg.hu

Az általában elég jól informált Autocar brit magazinnak árulták el a stuttgarti márka részéről, hogy egy sportos 2+2 üléses modellt is hoznának a kompakt méretű autóik közé.

A kétajtós, mondhatni bébi Mercedes-AMG GT a Mercedes második generációs kompakt platformjára épülne (MFA) és egyértelműen az Audi TT és a BMW 2-es kupék versenytársa lenne. A csillagosok ugyan rendelkeznek sportos kompakt kupéval, igaz, egy négyajtós limuzinnal, éppen a magyar CLA révén, de úgy látszik, volna ígény egy még fiatalosabb, divatos autóra. 

A motortérbe vélhetően az A-osztály AMG-s változatának 2.0 literes négyhengerese kerülhet, amely jelenleg a legjobb literteljesítményű szériagyártású négyhengeres benzinmotor, 360 lóerővel és 450 Nm-es nyomatékkal. Ezt szeretnék még egy kicsit tovább húzni, a hírek szerint 400 lóerő körülire. Ezekkel a mutatókkal, a menettulajdonságai 4,5 másodperc körüli százas sprintet és 250 km/h-s végsebességet feltételeznek. Az alapból elsőkerék-hajtású kupé nyilván lesz összkerekes változatban is, hasonlóan az Audi TT-hez.

A jelenleg erősen tervezési fázisban lévő 2+2 üléses autó lehet az egyik fontos témája a lap szerint a Mercedes közelgő vezetői tanácskozásának. Amennyiben a felső vezetés támogatja a projektet, akkor is pár évet várni kell az újdonságra, a hírek szerint legkorábban 2019-ben találkozhatunk vele.

A netes tervezők már beindultak az ötletre.
©


Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!