szerző:
hvg.hu

Alaposan felpolírozott hűtőmaszkkal, hatékonyabb motorokkal, átszabott és LED-es lámpákkal, valamint meghökkentő színekkel dobták fel a stuttgarti márka legkisebb autóit.

A másik érdekesség, hogy a CDI dízelek eltűnnek a választékból. Nem, ez nem azt jelenti, hogy nem lesz dízel a kismerciből, de a jelölés mostantól csak egy kis „d” a modellvariáns után. Az alap dízel például 180d, amely egy 1.5 literes négyhengeres motor jelöl, 109 lóerővel és  89 g/km per CO2-s károsanyag-kibocsátással. 

Más modelleket illető változás, hogy az A220d (vagyis korábban A220 CDI) és A250 mindketten kaptak egy kis erőtöbbletet, fejenként 7-7 lóerőt, ezzel a gyengébbik is 177 lovas míg az erősebb 218 lóerő teljesítményű. A legcombosabb az A45 AMG viszont mostantól 360 helyett 381 lóerős. Mindez azt jelenti, hogy a 0-100 km/h-s gyorsulás 0,4 másodperccel rövidebb ideig tart vele. Ugyancsak újdonság, hogy lett egy Motorsport Edition, amely a Forma-1-es együttműködést hangsúlyozza a Petronas olajipari céggel. Ez aza a zöld színű modell, amely a képeken is látható. 

Az első faceliftes A-osztályú Mercedesek szeptembertől lesznek az utcákon láthatóak.

Mercedes A-osztály 2016
©
Mercedes A-osztály 2016
©
Mercedes A-osztály 2016
©
Mercedes A-osztály 2016
©
Mercedes A-osztály 2016
©
Mercedes A-osztály 2016
©
Mercedes A-osztály 2016
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!