szerző:
hvg.hu

A BMW 5-ös sorozatának örök ellenfele januárban mutatkozik be Detroitban. Lényegében már minden részlete ismert, csak össze kell rakni a mozaikokat.

A Mercedes-Benz új dizájnvonulatának első példánya a 2013-ban bemutatott S-osztály volt, majd követte egy évvel később a megújult C-osztály. Azonban a legsikeresebb csillagos modell az E-osztály új generációja még várat magára. A felső-középkategóriás modellből eddig 13 millió darabot értékesítettek a stuttgartiak, érthető egy ilyen fontos modell átdolgozásánál nem nagyon lehet hibázni.

A bemutató ideje ugyanakkor közeleg és ennek megfelelően el is kezdtek szivárogni szépen az információk az újdonságról. Az elsőnek debütáló karosszéria-változat természetesen a négyajtós szedán lesz, amely 55 milliméterrel hosszabb, mint elődje, majd a jön a kombi, a kétajtós kupé és végül a kabrió változat is.

©
©

De lássuk milyen részleteket közölt már most a gyártó hivatalosan. Az egyik ilyen, hogy az új intelligens lámpatestek 84 darab önállóan működő LED-ből fognak állni. A műszerfal hasonlóan az S-osztályhoz, két, HD-s, digitális kijelző lesz. A motorok terén is nagy változások várhatóak: jön az első hibrid a modell történetében. A belépőmodell ugyanakkor egy 2.0 literes új négyhengeres dízel lesz.

Az AMG-változat természetesen nem tűnik el, viszont abban is lesz villanymotor, a V8-as 4-literes duplaturbós (525 LE) egység mellé kerül, így együtt pedig 600 lóerő lehet a rendszer összteljesítménye.

A biztonsági rendszerekről már korábban kiadott egy tablót az MB, mégpedig a következő generációs fejlesztéseit taglalva. A Mercedes, Intelligent Drive nevű átfogó rendszere mostantól 200 km/h-s tempóig képes a követési távolságot tartani, miközben természetesen tartja a sávot, valamint kormányzási segítséget is nyújt hirtelen kikerülésnél. A kocsi ezen kívül, fejlett módon kommunikál külső rendszerekkel is, így a közlekedési információk (dugó, baleset) más, hasonló autóból érkeznek, abszolút friss információt adva.

És ami szintén nagyon megy most prémium vonalon, a Digital Car Key révén, a tulaj az okostelefonját is használhatja kocsikulcsként és távirányítóként majd az új E-osztályhoz. Itt egy videó a működéséről.

©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!