szerző:
hvg.hu

Ezúttal nem történt baleset, bár könnyen lehetett volna az a dolog vége.

Az utóbbi időben több olyan videó is felkerült a netre, ahol állatok bénították meg egy út forgalmát. Október elején egy coloradói park menti utat vett birtokba egy szarvascsorda, majd nem sokkal később egy kertváros forgalmát bénította meg két jávorszarvas küzdelme. Ezúttal ennél nagyobb állatokat rögzített a videós, és a helyzet is félelmetesebb volt.

A thaiföldi motoros egy erdős részen haladt át épp, amikor a semmiből hirtelen egy elefántcsalád tűnt fel. Társa még át tudott jutni rajtuk, a férfi azonban már nem, így jobbnak látta, ha lehúzódik az út szélére, és megvárja, hogy az elefántok továbbálljanak. Igen ám, de a motor túl hangosnak bizonyult, az állatok pedig ezt fenyegetésnek vették, így meg akarták védeni a területüket – és persze a kiselefántokat is. A videón jól látszik, hogy a motoros eléggé megijed, amikor az elefántok megindulnak felé, így azonnal leszáll a motorról, és igyekszik odébb menni. Egy pillanatra reflexből még a kezét is felemelte, bár az állatok valószínűleg nem sokat értettek az "oké, bocsi" mozdulatból.

Az eset végül szerencsésen végződött, az elefántok is elmentek, és a motorosnak – no meg a motornak – sem lett baja. Az ázsiai elefántok kifejlett példányként 3 tonnát is nyomhatnak, a videót elnézve a két felnőtt és a két kiselefánt legalább 10 tonnát nyomhatott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!