szerző:
hvg.hu

Nincs ember, aki egy ilyen gép láttán ne akarna azonnal a mezőgazdaságban dolgozni.

Aki nem a mezőgazdaságban dolgozik, valószínűleg keveset tud a traktorokról, a legtöbb városi ember fejében pedig még mindig a régi, nagy, hangos és rendkívül lassú jármű képe él. Amellett, hogy ez a sztereotípia már régóta nem állja meg a helyét, most egy olyan traktor terveit tették közzé, amitől elakad az ember szava, és azonnal a volánja mögé akar pattanni.

©

A koncepciótraktor nem más, mint egy Zetor, amit az olasz Pininfarina készített el a héten kezdődő hannoveri mezőgazdasági kiállításra - írja a Verge. A cseh cég idén 70 éve, hogy a mezőgazdasági gépek gyártásába kezdett – a második világháború német megszállása idején repülőgépmotorok készítésével foglalkozott.

©

Az olasz cég célja az volt, hogy az eddiginél jóval modernebb és dinamikusabb formát hozzon ki a traktorból. A képeket látva nagyon is úgy tűnik, sikerült.

Ha kíváncsi, mi mindent tervezett még a Pininfarina, ide kattintva megnézheti.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!