szerző:
hvg.hu

A márkával kapcsolatban több érdekes dolgot is láttunk már, de egy brit egyetemista minden képzeletet felülmúló tervvel rukkolt elő.

Idén ünnepli fennállásának 45. évfordulóját a Land Rover, amely kategóriájának egyik legkedveltebb járműmárkája. Nem hiába, az elmúlt több mint 4 évtized alatt volt idő, hogy a cég letegye a névjegyét, és úgy tűnik, sikerült is. A márka messzemenőkig egybeolvadt az offroad-életérzéssel, a fröccsenő sárról vagy a sziklás területen való autózásról azonnal ez a márka ugrik be az embereknek. Bár láttunk már a Land Rovertől elsőre furcsának tűnő megoldást, mint például a 2013 nyarán bemutatott vászontetős kabrió változat, most egy brit egyetemista olyan koncepciót készített, hogy attól azonnal letettük a hajunkat.

©

A Carbuzz beszámolója szerint a Coventry-i Egyetem hallgatója, Oliver Cattel-Ford minden bizonnyal a világ legvagányabb 4x4-es autójának látványtervét készítette el, amiről előbb mondanánk azt, hogy valamelyik szuperautóhoz tartozik, mintsem azt, hogy a Range Roverhez. Márpedig utóbbi az igaz, a keresztségben pedig a Range Rover Hunter nevet kapta.

©

Persze egy koncepcióról van szó (egyelőre), így a specifikációja is ehhez mérhető: négy elektromotor ereje kombinálva egy hagyományos 2 literes V6-os turbófeltöltős motorral, a kettőből pedig 1000 lóerőt lehetett kipréselni. A járgányhoz egy 150 literes csomagtartó is tartozik, és Ford gondolt arra is, ha valaki letérne vele az aszfaltról: egyetlen gomnyomással 30 centimétert emelkedik az alváz. Bár ez nem sok mindenre elég, egy-két bőrönd azért talán belefér. Bár egyelőre valóban csak koncepcióról van szó, azért mi nagyon szívesen vezetnénk egyszer.

©

A Land Rover piacra kerülésének 45. évfordulója alkalmából már készült egy, a márkát értékesítő videó, amiből kiderült, egy igazi mérnöki csodát látunk.

©
©
©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!