szerző:
hvg.hu

Miközben nálunk az Alto a legnagyobb jóindulattal sem tartozott a vágyott négykerekűek közé, Japánban ilyen jópofa kiszerelésben is hozzájuk lehet jutni.

Nem sokkal azután, hogy a japán márka bemutatta a belpiacukra gyártott Alto igazán sportos Alto Turbo RS változatát, még hozzátettek egy kicsit és külsőségekben keményítettek az autón. Ez lett az Alto Works, amely igazán agresszív optikai csomagot kapott: oldaszoksznyával, fekete, 15-ös alukerekekkel, 165/55-ös gumikkal, ködfénylámpákkal, néhol fekete kiegészítőkkel, vörös féknyergekkel és extra nagy légbeömlővel elől, amelyen ott virít a Works felírat. (Ezt a jelölést egyébként az Alto generációk sportváltozatainál korábban is használta a Suzuki azonban több mint egy évtizede már nem használta.)

©

A méretek persze maradtak a kis japán kei-car mértetek 3,39 méteres hossz, 1,47 széles és 1,5 méteres magassággal igazi kis tűzgolyó ez a háromhengeres 600 köbcentis 64 lóerős és 100 Nm-es nyomatékkal bíró apróság. A kis turbómotort még megpiszkálták egy kicsit mérnökök, így állítólag 20 százalékkal gyorsabban pörög fel a turbó mint a sima Altóban.

©
©

A mindössze 700 kilós autót egy ötfokozatú manuális váltón keresztül lehet hajszolni, ráadásul keményebb felfüggesztést kapott KYB lengéscsillapítókkal, sőt az első féktárcsákat 13 colos méretűekre cserélték. A pluszban bekerült Recaro ülések, vörös varrások, bőrözött kormány, alupedálok valamint a vörösben „izzó" műszerek  – igazán fokozzák a kis élmény dodzsem hatását. Sajnos ilyen példányokat nálunk szinte biztosan nem fogunk soha látni.

©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!